Η Βουλγαρία τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου

Η 83η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Γερμανίας το διάστημα 19-28 Ιανουαρίου 2018. Πρόκειται για μια μοναδική διοργάνωση διεθνούς έκθεσης Τροφίμων και Γεωργίας καθώς και Κηπουρικής, στην οποία παραβρίσκονται κάθε χρόνο περίπου 400.000 επισκέπτες και αποκαλύπτονται όλες οι νέες εξελίξεις και καινοτομίες από την ίδρυσή της το 1926.

Σημειώνεται ότι για τη φετινή χρονιά τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου θα είναι η Βουλγαρία.

Σλόγκαν της Βουλγαρίας θα είναι «η γεύση του ήλιου». Στις αρχές του 2018, η Βουλγαρία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και ο ρόλος της ως χώρας-εταίρου στην επικείμενη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου, ελπίζει ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην αγροτική της βιομηχανία.

Η Βουλγαρία θα παρουσιάσει στην έκθεση φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι, ποικιλία τυριών, σπεσιαλιτέ κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, κρασιά και άλλα τρόφιμα. Η γκάμα των βουλγάρικων προϊόντων περιλαμβάνει πολλά γνωστά βουλγαρικά εμπορικά σήματα, καθώς και βιολογικά προϊόντα, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μια σημαντική αγορά στην οποία επενδύουν πολλοί Βούλγαροι αγρότες.

Σύμφωνα με το ypaithros.gr, η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI), η Γενική Διεύθυνσης Υγείας (DG Health) και Επισιτιστικής Ασφάλειας (DG SANTE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχουν δικό τους περίπτερο με θέμα: «Από το αγρόκτημα στο πιρούνι- αειφόρος τρόφιμα για υγιεινό τρόπο ζωής». Στα πλαίσια της έκθεσης θα τονίσουν την προστιθέμενη αξία της ΕΕ στη διασφάλιση ασφαλούς και βιώσιμου φαγητού για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Παράλληλα, από 18-20 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα στο Βερολίνο το 10ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τροφίμων και Γεωργίας (GFFA) με θέμα: «Διαμορφώνοντας το μέλλον της ζωικής παραγωγής- βιωσιμότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα». Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διατροφή και τη Γεωργία (GFFA) είναι ένα διεθνές συνέδριο που επικεντρώνεται σε κεντρικά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας αγροδιατροφικών προϊόντων. Συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών, των επιχειρήσεων, της επιστήμης και της κοινωνίας των πολιτών και τους δίδεται η ευκαιρία να μοιραστούν ιδέες και να ενισχύσουν την κατανόηση σ’ ένα θέμα της τρέχουσας αγροτικής πολιτικής.

Περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά και στα γερμανικά) στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.