Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Χρήσιμες πληροφορίες για τη διαχείριση των δασών, το marketing για τα προϊόντα ξύλου και τη διαχείριση του πρότυπου Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου, είχαν την δυνατότητα να ακούσουν όσοι παρευρέθηκαν στην ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση Δασών στο Δήμο Πύλης και ο ρόλος της Τ.Α.».

Την ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔΘ), στο Περτούλι του Δήμου Πύλης, παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αιρετοί αλλά και επιχειρηματίες στον τομέα του ξύλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι εισηγητές κ.κ. Δρ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, Χασανάγας Νικόλαος και Δρ. Τρίγκας Μάριος «ήταν πλήρως εμπεριστατωμένοι και ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους που «προκάλεσαν» αρκετές τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και όχι μόνο».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός Γεώργιος κλείνοντας την ημερίδα, επισήμανε με έμφαση την διάθεση της ΠΕΔΘ για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με τα δασαρχεία,  τα επιμελητήρια, τους Δήμους προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ορεινών περιοχών που διαθέτουν μεγάλες δασικές εκτάσεις. Χαρακτηριστικά είπε ότι στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές τα προβλήματα προς αντιμετώπιση είναι πολλά και μεγάλα, ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο. Εάν συνυπολογιστεί η υποστελέχωση των Δήμων και τα πενιχρά οικονομικά μέσα, προκύπτει ως συμπέρασμα ότι μόνο μέσα από συνεργασίες και ένα δίκαιο θεσμικό πλαίσιο , που θα αντιμετωπίζει με ευαισθησία τις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές , θα δίνονται οι σωστές λύσεις στις τοπικές κοινωνίες, σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας επεσήμανε επίσης ότι οι Θεματικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί θα ενεργοποιηθούν πολύ περισσότερο το 2016 και θα εξετάζουν με μεγάλη σοβαρότητα όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Για παράδειγμα η Θεματική Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος αυτής κος Σκάρλος Αθανάσιος , Δήμαρχος Σοφάδων, έχουν ήδη αναδείξει ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Τρικάλων κος Σιμορέλης Χρήστος καθώς και ο Αντιπεριφεριάρχης Δημόσιας Υγείας κος Τσίγκας Γεώργιος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση