Η ΕΕΑΑ ανακύκλωσε 13 τόνους στον 34ο Μαραθώνιο

H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσήλωσή της στον στόχο της προώθησης της ανακύκλωσης και με αφορμή τη διεξαγωγή του 34ου Κλασικού Μαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συνέβαλε στο να αποκτήσει η φετινή διοργάνωση μία ισχυρή περιβαλλοντική ταυτότητα.

Ειδικότερα, η ΕΕΑΑ στήριξε για 8η συνεχή χρονιά το θεσμό του Κλασικού Μαραθωνίου αναλαμβάνοντας την αποκομιδή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν από τους διαγωνιζόμενους δρομείς και τους θεατές και προβάλλοντας το μήνυμα της Ανακύκλωσης. Η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας έγινε στο πλαίσιο του επίσημου εθελοντικού Προγράμματος Ανακύκλωσης του Μαραθωνίου από τους εθελοντές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο», αλλά κι άλλους εθελοντές που δραστηριοποιήθηκαν στη σημαντική αυτή διοργάνωση.

Επίσης, η ΕΕΑΑ συμμετείχε στην εκδήλωση με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο απέναντι από το Παναθηναϊκό στάδιο στο «χωριό των χορηγών». Εκεί, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό για την ορθή χρήση του μπλε κάδου/μπλε κώδωνα ενώ με ειδικά διαμορφωμένα διαδικαστικά παιχνίδια μικροί και μεγάλοι γνώρισαν τη σημασία της ανακύκλωσης. Στον χώρο τοποθετήθηκαν και ειδικοί μπλε κάδοι για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Το αποτέλεσμα αυτής της οργανωμένης δράσης ήταν η συλλογή περίπου 13 τόνων υλικών συσκευασίας.

«Η παρουσία της ΕΕΑΑ στον 34ο Κλασικό Μαραθώνιο δίνει το μήνυμα ότι η ανακύκλωση συσκευασιών στον Μπλε Κάδο είναι μια απλή και ταυτόχρονα σημαντική συνήθεια που έχει γίνει ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση