Η ΕΕΑΑ ανακύκλωσε 8,7 τόνους στον 36ο Μαραθώνιο

H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσήλωσή της στον στόχο της προώθησης της ανακύκλωσης και με αφορμή τη διεξαγωγή του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συνέβαλε στο να αποκτήσει και η φετινή διοργάνωση μία ισχυρή περιβαλλοντική ταυτότητα.

Ειδικότερα η ΕΕΑΑ στήριξε για 10η συνεχή χρονιά τον θεσμό του Αυθεντικού Μαραθωνίου αναλαμβάνοντας την αποκομιδή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους διαγωνιζόμενους δρομείς και τους θεατές. Η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας έγινε στο πλαίσιο του επίσημου εθελοντικού Προγράμματος Ανακύκλωσης του Μαραθωνίου από τους εθελοντές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο», αλλά κι άλλους εθελοντές που δραστηριοποιήθηκαν στη σημαντική αυτή διοργάνωση και οι οποίοι ξεπέρασαν τους 120.

Το αποτέλεσμα αυτής της οργανωμένης δράσης  ήταν η συλλογή 8,7 τόνων υλικών συσκευασίας, συγκριτικά αυξημένη  με τα αποτελέσματα της περσινής διοργάνωσης.

Η παρουσία της ΕΕΑΑ στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο δίνει το μήνυμα ότι η ανακύκλωση συσκευασιών στους Μπλε Κάδους είναι μια απλή και ταυτόχρονα σημαντική συνήθεια που έχει γίνει αναπόσπαστη λειτουργία της καθημερινής μας ζωής.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση