Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η Επιτροπή Αγροτεχνολογίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου διοργανώνει το 4ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας με τίτλο: «Η Ελληνική Γεωργία με το Βλέμμα στο Μέλλον» τη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Διακεκριμένοι επιχειρηματίες, επιστήμονες, εκπρόσωποι του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Το Συνέδριο Αγροτεχνολογίας έχει πλέον καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δίνει συνέχεια σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία συνδράμοντας τον αγρότη-επιχειρηματία μέσω αυτής της στοχευμένης, συνοπτικής και παρεμβατικής εκδήλωσης. Το φετινό συνέδριο εξετάζει τις εμπροσθοβαρείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή υπό το πρίσμα εξελίξεων στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα καθώς και των απαραίτητων ενεργειών εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.Ως εκ τούτου η εκδήλωση θα εστιάσει στις σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης γεωργικών μηχανημάτων και τεχνολογίας γενικότερα, στην ανάδειξη τοπικών ποικιλιών εγχώριου γενετικού υλικού και βέλτιστων μεθόδων σποροπαραγωγής, καθώς και στην καλύτερη επιλογή γεωργικών πρακτικών και διαχείρισης αγροτεμαχίων για την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, μέσω εφαρμογών γεωργίας ακριβείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδήλωση θα ξεκινησει με την ομιλία του προέδρου του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο

Θα ακολουθησουν οι:

ΠΑΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ
Πρόεδρος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ
Καθηγητής Γενετικής και Βελτίωσης Φυτών Α.Π.Θ.,πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Παρέμβαση (μέσω Skype)
MARK G. MANIS
Ανώτερος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής,Γραφείο Γεωργικών Υποθέσεων Εξωτερικού,
Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!