Η Ινδία θα ψεκάσει τα σύννεφα για να προκαλέσει βροχή και να διώξει το νέφος από το Νέο Δελχί

Το Νέο Δελχί σχεδιάζει για πρώτη φορά να προκαλέσει βροχή για να προσπαθήσει να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στην πόλη -η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου και έχει καταληφθεί από νέφος εδώ και μια εβδομάδα.

Ήδη έχουν κλείσει όλα τα σχολεία, έχουν διακοπεί οι οικοδομικές δραστηριότητες ενώ πρόκειται να επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση των οχημάτων.

Σε συνάρτηση με τη νομοθετική έγκριση και τις καιρικές συνθήκες, ο τοπικός υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι αρχές θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν βροχή γύρω στις 20 Νοεμβρίου.

Η ποιότητα του αέρα κάθε χρόνο, πριν τον χειμώνα, επιδεινώνεται, όταν ο ψυχρός αέρας παγιδεύει ρύπους από οχήματα, βιομηχανίες, οικοδομική σκόνη και την καύση γεωργικών αποβλήτων.

“Υπάρχει πιθανότητα, αν οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες διατηρηθούν, τότε αυτή την εβδομάδα ή μέχρι κάποια στιγμή στο μέλλον η κατάσταση της ρύπανσης να παραμείνει η ίδια”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Περιβάλλοντος του Δελχί Γκοπάλ Ράι.

Διαβάστε ακόμη: Με ένα τεράστιο... «πιστολάκι» διώχνουν το νέφος στο Νέο Δελχί

Ο Ράι δήλωσε ότι η πρόταση που συντάχθηκε από εμπειρογνώμονες για την παραγωγή βροχής θα παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο την Παρασκευή.

Η περιβαλλοντική υπηρεσία του Δελχί δήλωσε ότι σχεδιάζει να ψεκάσει τα σύννεφα με ουσίες, όπως το ιώδιο του αργύρου, για να προκαλέσει βροχόπτωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση