«Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου» για να μην πηγαίνει καμία μερίδα φαγητού χαμένη (vid)

Τη συμβολή των πολιτών για να αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός και να μη σπαταλώνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων ζητεί η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε».

Μέσα από ένα νέο βίντεο με τίτλο «Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου», η οργάνωση παρουσιάζει τρόπους με τους οποίους καθημερινά σπαταλώνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οι οποίες καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών.

Όπως αναφέρει η οργάνωση:

  • 1/3 των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σε ετήσια βάση.
  • 173 κιλά τροφίμων σπαταλά κάθε Ευρωπαίος, σε ετήσια βάση.
  • 793.000.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο υποσιτίζονται. Η  σπατάλη της Ευρώπης μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 200.000.000 συνανθρώπων μας.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι «η ιστορία ενός μοναχικού κάδου ενημερώνει πως το “Μπορούμε” σώζει καθημερινά περισσότερες από 20.000 μερίδες φαγητού και έχει προσφέρει συνολικά 16.000.000+ μερίδες φαγητού σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Το “Μπορούμε” έχει διαθέσει 40 τόνους φρέσκων λαχανικών και φρούτων, ενώ η ολιστική προσέγγιση του στο θέμα σπατάλης τροφίμων οδήγησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου μηχανισμού προσφοράς, χάρη στον οποίο 1 ευρώ λειτουργικού κόστους αντιστοιχεί σε περισσότερες από 40 προσφερόμενες μερίδες».

Η οργάνωση καλεί το κοινό να ενταχθεί στους περισσότερους από 500 εθελοντές που έχουν στηρίξει το «Μπορούμε». «Μαζί σου, σίγουρα Μπορούμε περισσότερα», τονίζει η ΜΚΟ.

«Η Ιστορία ενός μοναχικού κάδου» είναι διαθέσιμη στη σελίδα του Μπορούμε στο Facebook.

Το βίντεο είναι παραγωγή της Foss Productions, το σενάριο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μελιτάς από την Bold Ogilvy σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζώη, με τη χορηγία της Asset Ogilvy.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στην ιστοσελίδα boroume.gr και στο τηλέφωνο 210 3237805.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Leave a reply