Η ιστορία πίσω από τη σπαρακτική εικόνα του απανθρακωμένου καγκουρό επάνω σε φράκτη

Η σπαρακτική εικόνα με το νεκρό καγκουρό, που παγιδεύτηκε σε φράκτη και κάηκε ζωντανό, έγινε μια από τις πιο δυνατές φωτογραφίες για την τραγωδία των πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Η σοκαριστική φωτογραφία με το -όπως φαίνεται- πολύ νεαρό σε ηλικία καγκουρό, που τράβηξε ο Μπραντ Φλιτ της εφημερίδας The Advertiser, αποτελεί την πιο δραματική ίσως απεικόνιση της καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι φωτιές, οι οποίες εκτιμάται ότι κόστισαν στην ζωή σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ζώα.

Στη φωτογραφία, που κοινοποίησε ο Φλιτ στο Instagram, το μικρό καγκουρό φαίνεται πως προσπαθούσε να ξεφύγει μέσω ενός φράκτη αλλά οι φλόγες το πρόλαβαν, πριν τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό, μετα χέρια του ακόμη τυλιγμένα στα σύρματα.

«Ήταν συγκλονιστικό. Το καγκουρό έμοιαζε με άγαλμα. Ήταν δύσκολο να το φωτογραφίσεις, όχι λόγω της σκηνής, αλλά επειδή δεν μπορούσες να το εντοπίσεις. Είχε χαθεί στο υπόλοιπο περιβάλλον επειδή όλα ήταν μαύρα, καφέ και καλυμμένα με στάχτη», εξηγεί ο φωτογράφος.

Όπως λέει, όλα τριγύρω ήταν αλλόκοτα ήσυχα. «Ήταν μια σπαρακτική σκηνή. Όλα ήταν τόσο ακίνητα, ξηρά και ζεστά. Δεν υπήρχε πουθενά φωτιά, καμία κίνηση. Ο καγκουρό έμοιαζε σαν να πάγωσε στον χρόνο, σαν να είχε εκραγεί ένα ηφαίστειο όχι σαν να πέρασε φωτιά», αναφέρει.

«Δεν θυμάμαι να ακούω ούτε πουλιά και δεν έβλεπες το παραμικρό ίχνος ζωής. Έδειχνε με σύντομη μάχη, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε πόση ώρα προσπαθούσε να ξεφύγει το καγκουρό από τη φωτιά. Δεν ξέρεις πόση ώρα μπορεί να προσπαθούσε να διασχίσει τον φράκτη», προσθέτει ο ίδιος.

Η φωτογραφία το Μπραντ Φλιντ έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορα ιδρύματα και οργανώσεις, που συγκεντρώνουν χρήματα για τους πυρόπληκτους. Ωστόσο ο ίδιος φοβάται πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

«Η μεγαλύτερη τραγωδία δεν έχει έρθει ακόμη για την άγρια ζωή της Αυστραλίας που κατάφερε να επιβιώσει στις πυρκαγιές. Είναι η αρχή του καλοκαιριού και σε λίγο έρχονται οι θερμότεροι μήνες. Δεν έχει απομείνει τίποτα για να φάνε τα ζώα και με τόσο ελάχιστη βροχή που προβλέπεται, θα λιμοκτονήσουν. Είναι απόλυτη καταστροφή», καταλήγει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση