Η κάθοδος των… ρώσων τουριστών

Περισσότεροι από  ένα εκατομμύριο ρώσοι επισκέπτες αναμένονται   για την  φετινή  τουριστική  περίοδο στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

Κάνοντας απολογισμός της  συμμετοχής   της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΜΙΤΤ 2013, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:«σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε μετά  την έκθεση τουρισμού της Μόσχας, τα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Ρωσίας, αναφορικά με την προσέλευση τουριστών, προδιαγράφονται ως ιδιαίτερα θετικά, καθώς ο ρυθμός των κρατήσεων έχει σταθεροποιηθεί και παρουσιάζει αυξητική τάση. Σε ότι μας αφορά θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις την Κεντρική Μακεδονία στην αγορά της Ρωσίας, με σκοπό ο αριθμός των αφίξεων να ενισχυθεί
όσο το δυνατόν περισσότερο, από τους τουρίστες που κλείνουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Μόσχας με ενιαίο εκθεσιακό χώρο για όλες τις περιφερειακές ενότητες, ο οποίος προσέλκυσε το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού επισκεπτών, όχι μόνο Ρώσων επιχειρηματιών του τουρισμού, αλλά μιας ευρύτερης ομάδας κοινού. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος είχε συναντήσεις με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους ρωσικών τουριστικών γραφείων, με σκοπό την καλύτερη προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Π.Κ.Μ. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης είχε επίσης επαφές και με Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου, με σκοπό τη διερεύνηση των προοπτικών περαιτέρω ανάπτυξης και τόνωσης της εξαγωγής ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά.

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!