Η Κάσος μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό

Σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Κάσου, με φορείς και πολίτες του νησιού, συμμετείχε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, όπου συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το νησί, όπως θέματα υποδομών, υγείας, συγκοινωνιών, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν.

Ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η Κάσος πρέπει να διαμορφώσει το δικό της πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό. Αναφέρθηκε δε στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, που μπορεί να αποτελέσει προνομιακό πεδίο για την Κάσο, αλλά και στο νέο αναπτυξιακό νόμο που αίρει όλα τα εμπόδια για την υλοποίηση επενδυτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι πολίτες έθεσαν, από την πλευρά τους, στον κ. Κόνσολα τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του νησιού, αφού, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα η σχολική περίοδος, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε την Κάσο με την ευκαιρία της ανακάλυψης σημαντικών ενάλιων αρχαιολογικών ευρημάτων από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Το κλιμάκιο αποτελείται από περίπου είκοσι άτομα, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και εθελοντές και πραγματοποιούν υποβρύχιες ανασκαφές σε ενάλια περιοχή του νησιού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση