Η κλιματική αλλαγή η οποία εκδηλώνεται με καταιγίδες, ξηρασίες, πλημμύρες ή ακραίες θερμοκρασίες φαίνεται ότι αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τους ζυθοποιούς. Η μειωμένη σοδειά λυκίσκου θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση της τιμής της μπύρας.
Το 2015 υπήρχαν άσχημα νέα για τους Γερμανούς ζυθοποιούς, η καλλιεργητική περίοδος ήταν απαίσια. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στη μείωση της σοδειάς περίπου 25 έως 30%. Κυρίως οι νέοι και μικρότεροι ζυθοποιοί αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα στην αναζήτηση της βασικής ύλης για την παρασκευή της μπύρας.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού οι Αμερικανοί καλλιεργητές μπορεί παρήγαγαν περισσότερες ποσότητες λυκίσκου ωστόσο ανησυχούν λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στις δυτικές πολιτείες για αυτό και σχεδιάζουν περισσότερες δεξαμενές υιοθετώντας νέες τεχνικές για τη διατήρηση του νερού με τη χρήση των αισθητήρων εδάφους. Έτσι οι καλλιεργητές θα μπορούν να παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την ποσότητα της υγρασίας που χρειάζεται το φυτό.
Ο λυκίσκος χρειάζεται ακριβώς τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για να ανθίσει σε διαφορετική περίπτωση η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη συγκομιδή του.
Μπροστά στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής για τη παραγωγή του λυκίσκου ήδη έχουν αρχίσει να καλλιεργούνται και άλλες ποικιλίες του φυτού και να εξαπλώνεται η παραγωγή του σε χώρες όπως η Κίνα, η Αργεντινή, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, πέρα από τις παραδοσιακές χώρες τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Τσεχική Δημοκρατία.
Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η γεωγραφική εξάπλωση θα προστατεύσει την αγορά από τις χαμηλές σοδιές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή. Οι ζυθοποιοί μαθαίνουν να λειτουργούν με διαφορετικές ποικιλίες λυκίσκου αλλά και του κριθαριού, ενός ακόμη βασικού συστατικού παρασκευής της μπύρας, που θα μπορούσε επίσης να πληγεί από ξηρασία, καταιγίδες και ακραίες θερμοκρασίες.