Η κλιματική αλλαγή παρατείνει την εποχή των αλλεργιών

Η φετινή εποχή των αλλεργιών ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σε όλη τη Βόρεια Αμερική λόγω της έντονης παραγωγής γύρης, και πρόσφατες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το πρόβλημα μπορεί να συνδέεται με την κλιματική αλλαγή.

«Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξητική τάση της μέσης θερμοκρασίας στο περιβάλλον, αναγκάζει τις εποχές απελευθέρωσης γύρης να ξεκινούν λίγο νωρίτερα και επίσης να διαρκούν λίγο περισσότερο», δήλωσε ο καθηγητής Στάνλεϊ Φάινμαν, πρώην πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας, σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση. «Συνεπώς, οι ασθενείς υποφέρουν επειδή είναι εκτεθειμένοι στη γύρη, για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους», πρόσθεσε.

Οι χειμώνες που είναι πιο θερμοί και υγροί σε σχέση με αυτούς του παρελθόντος, σε συνδυασμό με τις παρατεταμένες εποχές φθινοπώρου και άνοιξης, συμβάλλουν σε ένα περιβάλλον όπου κάθε βλάστηση μπορεί να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες γύρης για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Στη Βόρεια Αμερική, ο δρυς, το σφενδάμι και η σημύδα παράγουν σήμερα άφθονες ποσότητες γύρης, όπως και η λεύκα και η τέφρα. Χορτάρια, βότανα και λουλούδια, όπως η πικραλίδα, συμβάλλουν επίσης στην εποχή των αλλεργιών.

Οι άνθρωποι υποφέρουν από αυξημένα αλλεργικά συμπτώματα λόγω του τρόπου με τον οποίο έχουμε αλλάξει δραματικά τον πλανήτη και τον τρόπο ζωής μας. «Η κλιματική αλλαγή, η παγκοσμιοποίηση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η υπερβολική αποστείρωση του περιβάλλοντος στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που, από κοινού, εισήγαγαν νέα αλλεργιογόνα στο περιβάλλον μας, προκαλώντας περιττό πόνο και δυσφορία», ανέφερε, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, ο ιατρικός διευθυντής Φροντίδας Αλλεργιών και Άσθματος της Νέας Υόρκης, Κλίφορντ Μπάσετ, στην ίδια συνέντευξη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση