Η Κοινωνική Οικονοµία ως πυλώνας Αειφόρου Ανάπτυξης: Εφαρμογές σε ενέργεια και απορρίμματα

Ημερίδα µε θέµα «Η Κοινωνική Οικονοµία ως πυλώνας Αειφόρου Ανάπτυξης: Εφαρµογές στην Ενέργεια και τα Απορρίµµατα», την Πέµπτη 7 ∆εκεµβρίου 2017, στις 16.00, στον χώρο του The Hub Events (Αλκµήνης 5, Αθήνα 118 54, Κάτω Πετράλωνα, Μετρό Κεραµεικός), διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ).

Την ηµερίδα θα προλογίσει η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, κα Ζωή Βροντίση. Χαιρετισµό θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάµελλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ουρανία Αντωνοπούλου. Παράλληλα θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι εγχειρηµάτων κοινωνικής οικονοµίας.

Στην ηµερίδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά µε το νέο νοµοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες καθώς και µε το νέο νοµοσχέδιο για την ανακύκλωση.

Σκοπός της ηµερίδας είναι η ενηµέρωση σχετικά µε την κοινωνική οικονοµία και το πώς αυτή µπορεί να αποτελέσει πυλώνα της αειφόρου ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας, εύρωστη οικονοµική δραστηριότητα, υγιή επιχειρηµατικότητα αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.

Η ηµερίδα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επιδιώκει να δηµιουργήσει µια βάση διαλόγου και πληροφόρησης για τους τρόπους µε τους οποίους οι δραστηριότητες αυτές θα εξελιχθούν σε στρατηγικό εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονοµίας.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση