Η Κομισιόν τραβάει το... αφτί εννέα υπουργών της ΕΕ για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, Καρμένου Βέλα, κάλεσε τους υπουργούς 9 κρατών - μελών να συναντηθούν μαζί του στις Βρυξέλλες, σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Στην υπουργική σύνοδο για την ποιότητα του αέρα, ο κ. Βέλα αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα ώστε τα κράτη - μέλη να συμμορφωθούν με τους περιβαλλοντικούς νόμους. Πρόκειται για την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου καταγράφονται υπερβάσεις των συμφωνημένων ορίων ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Στη συνάντηση, τα κράτη - μέλη θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι πρόκειται να λάβουν πρόσθετα κατάλληλα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της επιβαρυμένης ποιότητας του αέρα κατάστασης και να τηρήσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Επίτροπος κ. Βέλα επισήμανε σχετικά: «Αυτή η συνάντηση για την ποιότητα του αέρα συγκλήθηκε για τρεις λόγους: να προστατευθούν οι πολίτες, να διευκρινιστεί ότι εάν δεν βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα υπάρχουν νομικές συνέπειες και να υπενθυμίσουμε στα κράτη-  μέλη ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η πρώτη μας ευθύνη, ως Επιτροπή, είναι τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων - νέοι και ηλικιωμένοι, άρρωστοι και υγιείς - που υποφέρουν από την κακή ποιότητα του αέρα».

Greenagenda.gr newsroom

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση