Η λαθροθηρία ρινόκερων σημειώνει πτώση για τέταρτη συνεχή χρονιά

Τα ποσοστά λαθροθηρίας στη Νότιο Αφρική σημείωσαν πτώση για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Αυτό αποδίδεται στις συνδυασμένες προσπάθειες του υπουργείου Περιβαλλοντικών Υποθέσεων, των Τμημάτων Δικαιοσύνης, Πρόληψης Εγκλήματος και Ασφάλειας, και των συνδεδεμένων οργανισμών και υπηρεσιών.

Τα στοιχεία για τη λαθροθηρία των ρινόκερων παρουσιάστηκαν από τη Νομβούλα Μοκονγιάνε, υπουργό Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της Νοτίου Αφρικής, η οποία επιβεβαίωσε ότι έχει σημειωθεί μείωση κατά περισσότερο από το ένα τρίτο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι αρχές του υπουργείου Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της Νότιας Αφρικής επικροτούν την εφαρμογή του λεγόμενου σχεδίου Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Διαχείρισης των Ρινόκερων, το οποίο προέβλεπε τη συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των αρχών φύλαξης και αστυνόμευσης, για ένα αυξημένο ποσοστό επιτυχίας.

«Η καταπολέμηση της λαθροθηρίας των ρινόκερων παραμένει εθνική προτεραιότητα και ως εκ τούτου όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα θα συνεχίσουν τη στενή τους συνεργασία για να εξασφαλίσουν ότι αυτό το εμβληματικό είδος θα προστατευτεί για τις επόμενες γενιές», δήλωσε, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, η Μοκονγιάνε. «Παρ’ όλο που τα εθνικά δεδομένα του 2018 για τη λαθροθηρία είναι ενθαρρυντικά, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις συνεργασίες για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας», πρόσθεσε.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρυσι σημειώθηκαν 769 περιστατικά λαθροθηρίας. Πρόκειται για πτώση κατά 259 σε σχέση με τα 1.028 του προηγουμένου έτους. Οι αριθμοί αυτοί σηματοδοτούν επίσης την πρώτη φορά που τα κρούσματα λαθροθηρίας ρινόκερου μειώθηκαν κάτω από τα 1.000 εδώ και πέντε χρόνια. Η λαθροθηρία εντός των εθνικών δρυμών μειώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σήμερα απομένουν περίπου 20.000 έως 25.000 λευκοί και μαύροι ρινόκεροι στην Αφρική. Τα δημοφιλή ζώα κυνηγιούνται για το κέρατο τους, το οποίο στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική συνδέεται με ιαματικές ή αφροδισιακές ιδιότητες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση