Η ναυτιλία πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αειφόρο ανάπτυξη

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 o IMO, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, γιόρτασε στο Λονδίνο την Παγκόσμια Ημέρα της Ναυτιλίας με τη διοργάνωση Συμποσίου με θέμα Sustainable Maritime Transportation System. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Koji Sekimizu προκειμένου, όπως δήλωσε στην εισήγηση του, να αναδειχτεί η ναυτιλία πρωταγωνιστής στην εκστρατεία του ΟΗΕ για την επίτευξη "Αειφόρου Ανάπτυξης".

 Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με άξονα την αναλυτική πρόταση που κατέθεσε ο ΙΜΟ. Η νέα πρωτοβουλία  "Sustainable Maritime Transportation System" στοχεύει στη συνεργασία όλων των παραγόντων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.  Αντικειμενικός σκοπός  είναι το Σύστημα αυτό να προσφέρει σε όλον το πλανήτη ασφαλή, ικανή και αξιόπιστη μεταφορά αγαθών με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση της ρύπανσης, μεγιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και εξασφάλιση της διατήρησης των πόρων.

Το Συμπόσιο παρακολούθησαν, μετά από πρόσκληση του κ. Sekimizu, ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, Δημήτρης Μητσάτσος και η Εκτελεστική Συντονίστρια Κριστιάνα Πρεκεζέ που με ικανοποίηση σημείωσαν ότι στην εισήγηση του ο ΙΜΟ αναφέρει τη HELMEPA ως "partner" σε συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα "Environmental Stewardship”.

 Κλείνοντας τις εργασίες αυτής της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ σημείωσε πως βασικός παράγοντας επιτυχίας αυτής της πρωτοβουλίας είναι η συνεργασία όλων και πρόσθεσε πως ο Οργανισμός προσφέρεται για την προώθηση αυτής της συνεργασίας. Έτσι, με το Συμπόσιο αυτό ανοίγει ο διάλογος μεταξύ κυβερνήσεων, ναυτιλιακής βιομηχανίας και μη κυβερνητικών οργανώσεων για μια πραγματική αειφόρο ανάπτυξη του πιο συνεπούς, οικονομικού και περιβαλλοντικά φιλικού μέσου μεταφοράς στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!