Η Οργάνωση Γη γιορτάζει τη «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης»

Απόψε στις 19:00 στο Γη Κ44 στην Αθήνα (Κωνσταντινουπόλεως 44 – Γκάζι), με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης» (Earth Day) αλλά και την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού στα Ηνωμένα Έθνη, η Οργάνωση Γη διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Κλιματική Αλλαγή.

Ομιλητές θα είναι η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς, ως εκπρόσωπος της Greenpeace η Νατάσα Πενταγιώτη, υπεύθυνη της εκστρατείας ενημέρωσης #Citizens4GlobalGoals και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας από την Οργάνωση Γη.

Μέσα από τις παρουσιάσεις των εκπροσώπων των οργανώσεων, αλλά και της συζήτησης με το κοινό, η εκδήλωση στόχο έχει να αποτελέσει αφορμή για στοχασμό και προβληματισμό, για κατανόηση της υφιστάμενης κατάστασης και για κινητοποίηση και λήψη μέτρων που θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται από το 1970 με εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και φέτος θα εορταστεί σε 192 χώρες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Ο εορτασμός της Ημέρας της Γης συνεχίζεται την Κυριακή 24 Απριλίου στο Κέντρο της Γης στο Πάρκο Τρίτση.

Ξεκινάμε την ημέρα φυτεύοντας ένα δέντρο του δάσους στον Κήπο Βιοποικιλότητας!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, δωρεάν σεμινάριο Yogα στις 11:00 με τον Τζώρτζη Κασιμάτη, ιδρυτή του Triopetra Yoga Retreat στην Κρήτη.

Από τις 11:30 μέχρι τις 13:30, η παιδαγωγική ομάδα Be The Doers και οι μικροί φίλοι της οργάνωσης φτιάχνουν δάφνινα στεφάνια και συμμετέχουν στο φανταστικό κυνήγι των πασχαλινών αυγών.

Στη Συλλογική Κουζίνα, η Άννα-Μαρία Μπαρού μας καθοδηγεί στην προετοιμασία της παραδοσιακής ψαρόσουπας της Κυριακής των Βαΐων.

Και μην ξεχνάτε, όπως κάθε Κυριακή, μπορείτε να πάρετε μέρος στις «Ξεναγήσεις στον Μαγικό Κόσμο του Κέντρου της Γης»! Ένας όμορφος κι απλός τρόπος ώστε ο επισκέπτης να ενημερωθεί, αλλά και να ενισχύσει τις δράσεις της Οργάνωσης Γη και να συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία της. Στις 11.30, στις 12.30, στις 13.30 και στις 14.30. Αφετηρία των ξεναγήσεων, η καντίνα μας το «Μυρμήγκι».

Ραντεβού, λοιπόν, στο Κέντρο της Γης!

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση