Η πρώτη ελληνικής κατασκευής ανεμογεννήτρια «γυρίζει» στην 83η ΔΕΘ

Ο ελληνικός Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) δίνει το δικό του «παρών» στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ειδικό περίπτερο τεχνολογικών και ψηφιακών εκθεμάτων και φωτίζει το τεχνολογικό και αναπτυξιακό μέλλον της Ενέργειας, έχοντας αναπτύξει πολυετή, πολύπλευρη και πρωτοπόρα δραστηριότητα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό τα τεχνολογικά επιτεύγματά του, που αποτελούν υλοποιημένες  ιδιωτικές επενδύσεις, με ίδια κεφάλαια, ήδη διατίθενται στην εγχώρια και διεθνή αγορά και κατατάσσονται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην πρωτοπορία των καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας από ΑΠΕ, τα οποία είναι:

- Η ανεμογεννήτρια  «EW16 θέτις»: Η πρώτη ελληνικής κατασκευής ανεμογεννήτρια, υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης. Κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της νέας σύγχρονης και τεχνολογικά πρωτοποριακής μονάδας, ιδιοκτησίας του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG), που λειτουργεί στην Μάνδρα Αττικής.

- Το σύστημα «S4S» (Storage for: Saving, Solutions, Smart Grid, Sustainability):
Διεθνώς πρωτοποριακό σύστημα αποθήκευσης και αυτοδιαχείρισης ενέργειας και τεχνογνωσίας Ευφυούς Ηλεκτρικού Δικτύου (ΕΗΔ), το οποίο η  EUNICE ENERGY GROUP (EEG) ανέπτυξε και  μέρος του εφαρμόζεται  στην αυτόνομη ενεργειακή επένδυση του πολυβραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου «TILOS Project», που εξασφαλίζει στην Τήλο ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτονομία από ΑΠΕ.

Στο περίπτερο του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG), οι επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ, στη διάρκεια της έκθεσης, που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη για τα επιτεύγματα, τις υπηρεσίες, τις δραστηριότητες, τα προϊόντα του Ομίλου και τις τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα της Ενέργειας και να δουν από κοντά:

- Την πραγματική κεφαλή  (nacelle) της ανεμογεννήτριας βάρους 7 τόνων, με τα ηλεκτρομηχανικά της μέρη, στα οποία περιλαμβάνονται η ηλεκτρογεννήτρια μόνιμου μαγνήτη, τα συστήματα ασφαλείας και πέδησης, τα συστήματα προσανατολισμού προς τον άνεμο, οι επιμέρους αισθητήρες, καθώς και η αντικεραυνική προστασία της ανεμογεννήτριας.
- Μία πραγματική πτέρυγα της ανεμογεννήτριας μήκους 7,5 μέτρων, κατασκευασμένη από σύνθετα εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά, τοποθετημένη πάνω στην πλήμνη (hub) του ρότορα (δρομέα), δηλαδή στην βάση των πτερύγων.

Επίσης οι επισκέπτες της EUNICE ENERGY GROUP (EEG) στη ΔΕΘ μπορούν να έχουν πρόσβαση:

- Σε εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), η οποία περιλαμβάνει εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο περιήγησης σε πραγματικές συνθήκες, στην ανεμογεννήτρια και τις φωτοβολταϊικές εγκαταστάσεις, στις  εφαρμογές αποθήκευσης, πρόγνωσης ζήτησης - παραγωγής και διαχείρισης μέσω software της ενέργειας από ΑΠΕ στο«TILOS Project» και στο ακριτικό νησί της Τήλου.
- Στην εφαρμογή «Eunice AR» επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), για να ξεναγηθούν στον κόσμο των ενεργειακών τεχνολογικών επιτευγμάτων, βλέποντας βίντεο με μία απλή κίνηση εστίασης της συσκευής του κινητού τηλεφώνου τους στην ειδική εφαρμογή, που είναι τυπωμένη  στα ενημερωτικά  έντυπα φυλλάδια της EUNICE ENERGY GROUP (EEG), τα οποία διατίθενται σε όλους τους επισκέπτες και μπορούν να κρατήσουν ως χρήσιμο έντυπο και ψηφιακό αρχείο.
- Σε ψηφιακή περιήγηση, στις εγκαταστάσεις παραγωγής της ανεμογεννήτρια «EW16 θέτις» στην Μάνδρα Αττικής και στα υψηλής τεχνολογίας εξαρτήματα και μηχανήματα αυτοματισμού και καθετοποίησης της παραγωγής.
- Σε ψηφιακή παρουσίαση του συστήματος «S4S», του πρώτου Υβριδικού Συστήματος Αποθήκευσης και Αυτοδιαχείρισης Ενέργειας.
- Σε παρουσίαση μέσω βίντεο, των τεχνολογικών επιτευγμάτων και των διεθνών διακρίσεων της EUNICE ENERGY GROUP (ΕΕG) στα διεθνή ηλεκτρονικά και έντυπα δίκτυα και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα της EUNICE ENERGY GROUP (EEG), η ανεμογεννήτρια «EW16 θέτις» και το σύστημα «S4S» Αποθήκευσης και Αυτοδιαχείρισης της ενέργειας από ΑΠΕ:

- Λειτουργούν απολύτως προωθητικά και συνδυαστικά μεταξύ τους.
- Αποτελούν συστατικά στοιχεία των νέων πρωτοποριακών διεθνώς αυτόνομων ενεργειακών λύσεων, παραγωγής, αποθήκευσης και ασφαλούς διαχείρισης ενέργειας από ΑΠΕ, που ανοίγουν το δρόμο για την ενεργειακή μετάβαση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
- Μπορούν να εφαρμοστούν  σε οποιοδήποτε νησί,  χερσαία κοινότητα (απομακρυσμένη ή όχι από το δίκτυο), σε κάθε Ενεργειακή Κοινότητα, στο πεδίο μίας παραγωγικής, τουριστικής, αγροτικής ή άλλης επένδυσης, σε ένα Δήμο, μία Περιφέρεια, κτλ.

«ΟΡΑΜΑ μας είναι κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, να έχει μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ», αναφέρει η εταιρεία.

H παρουσία του ομίλου EUNICE ENERGY GROUP(ΕΕG) θα βρισκεται στο Περίπτερο (Hall)10, στην θέση (Stand) 20 της 83ης ΔΕΘ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση