Η πρώτη μεγάλη σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Η πρώτη μεγάλη σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο του 2016, πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, στην αίθουσα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Π.Σ. στο Χαλάνδρι, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τους περιφερειακούς διοικητές της χώρας, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις και να συζητηθούν τα προβλήματα της κάθε περιοχής.

Ο κ. Τόσκας κατά τον χαιρετισμό του επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως με τον επαγγελματισμό, την εμπειρία, την καλή συνεργασία μεταξύ των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τη σύζευξη με τον κρατικό μηχανισμό μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο κ. Καπάκης τόνισε ότι οι δασικές πυρκαγιές παραμένουν ένα μεγάλο πρόβλημα κατά τους θερινούς μήνες, και παρά το υψηλό επίπεδο των δυνάμεων πυρόσβεσης, χρειάζεται συνεχής βελτίωση για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στο προσφυγικό, λέγοντας ότι μέρος των εμπλεκόμενων δυνάμεων διατίθενται για τη διαχείριση του.

Ο αρχηγός του Π.Σ., αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, κατά την ομιλία του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και τη διαχείριση του προσωπικού, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, στην άμεση κινητοποίηση, στην αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων, καθώς και στην επίτευξη της άριστης συνεργασίας μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται με τη δασοπυρόσβεση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση