Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την προσεχή Τετάρτη το απόγευμα στην ολομέλεια στο Στρασβούρο με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, τη διεθνή συμφωνία που επετεύχθη στο Παρίσι τον Δεκέμβρη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η νέα συμφωνία έχει ως στόχο να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη σε 2° C πάνω από τα επίπεδα της προ-βιομηχανικής περιόδου, ενώ αναγνωρίζει παράλληλα την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να περιοριστεί σε 1,5° C.

Στοχεύει, επίσης, στην επίτευξη «ανθρακικής ουδετερότητας» για τα αέρια του θερμοκηπίου (GHG) κατά το δεύτερο μισό του αιώνα (οι όγκοι αερίων που εκπέμπονται θα ισούνται με τους όγκους που μπορεί να απορροφήσει η γη και έτσι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μηδενικές εκπομπές).

Η διάσκεψη όλων των μερών που συμφώνησαν θα εξετάζουν ανά πενταετία την πρόοδο επίτευξης των στόχων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λοράν Φαμπιούς προήδρευσε της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP21) στο Παρίσι. Μια αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών παρακολούθησε τις συνομιλίες, ενώ η συμφωνία θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση του ΕΚ για να μπορέσει να επικυρωθεί από την ΕΕ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση