«Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα»: Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία όλης της χώρας

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημοκρατικής εκπαίδευσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τίτλο «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα» πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο σε σχολεία όλης της Ελλάδας, είτε ζωντανά είτε διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να μάθουμε, να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής κρίσης και να αναζητήσουμε λύσεις εφαρμόσιμες στην καθημερινότητα. Παράλληλα, έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους/τις εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχικότητα, συναίνεση και συμπερίληψη, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση όλων των μελών της ομάδας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ολιστική προσέγγιση του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στην έννοια της ενεργειακής κοινότητας.

Για μια πρώτη γνωριμία με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 17:00. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολικών μονάδων, στελέχη εκπαίδευσης και άλλα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» σε συνεργασία με την «Community Energy River» και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.

Σύνδεσμος εκδήλωσης:
https://us06web.zoom.us/j/89335271136?pwd=QlkxM1UzWWJ2WWd0M1dJWmtUN1R2UT09

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση