Η σωστή διαχείριση του πορίσματος για τη δυσοσμία στα δυτικά

Όσο κι αν ακούγεται κάπως παράταιρο, τα αποτελέσματα της πολύμηνης έρευνας της επιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ σχετικά με το φαινόμενο της δυσοσμίας στην περιοχή του Κορδελιού, είναι θετικά. Για δύο λόγους: Πρώτον, διότι οι χημικές ουσίες οι οποίες ανιχνεύτηκαν δεν θεωρούνται καρκινογόνες ούτε τοξικές, ασχέτως εάν είναι δυσάρεστες και επιβαρυντικές για τους κατοίκους, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους και δεύτερον, γιατί εντοπίστηκε μια πηγή, υπεύθυνη για τη δυσοσμία, γεγονός που επιτρέπει, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, να περιοριστεί δραστικά αν όχι να εξαφανιστεί πλήρως το φαινόμενο.

Θα πρέπει να πούμε ότι στο θέμα αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κινήθηκε με υπευθυνότητα. Ανέθεσε στους καταλληλότερους, δηλαδή στο πανεπιστήμιο, να διερευνήσουν το θέμα ώστε και να υπάρξει αποτέλεσμα και επιπλέον, να μην υπάρξει η παραμικρή αμφισβήτηση ως προς τα τελικά συμπεράσματα.

Τι βρήκε λοιπόν το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια Κωνσταντινή Σαμαρά;

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση