Η Ταϊλάνδη απαγορεύει τουρίστες σε νησί της για να το προστατεύσει

Θα απαγορεύσει την πρόσβαση των τουριστών σε ένα από τα νησιά της Ταϊλάνδης η κυβέρνηση της χώρας, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει τους λίγους επίγειους παραδείσους που έχουν απομείνει. Ετσι οι τουρίστες δεν θα μπορούν να επισκέπτονται τη νήσο Τατσάι, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Σιμιλάν, μετά τις 15 Οκτωβρίου. Το παραδείσιο νησί με τις ολόλευκες παραλίες και τους κοραλλιογενείς υφάλους είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους παραθεριστές από την ηπειρωτική χώρα. Οι επισκέπτες, μάλιστα, πολύ συχνά βλέπουν καρχαρίες-λεοπαρδάλεις και πελώρια σελάχια στα καταγάλανα νερά του. «Χάρη στην ομορφιά του, το Κο (στα ταϊλανδικά νησί) Τατσάι έχει γίνει δημοφιλής προορισμός ντόπιων και ξένων τουριστών, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κοσμοσυρροή και φθορές στους φυσικούς πόρους και στο περιβάλλον», εξηγεί η Τουνίγια Νετιταμακούλ, γενική διευθύντρια του Τμήματος Εθνικών Πάρκων και Διατήρησης Χλωρίδας και Πανίδας. «Θα απαγορεύσουμε την πρόσβαση, προκειμένου να γίνει εφικτή η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, τόσο στο νησί όσο και στη θάλασσα, χωρίς να διαταράσσεται από τουριστικές δραστηριότητες».

Η Ταϊλάνδη είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, διάσημη για τις παραλίες και την άγρια φύση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian, ο υπερβολικός τουρισμός έχει αφήσει τα τελευταία χρόνια ανεξίτηλο το ίχνος του, τη στιγμή που οι τουρίστες από την Κίνα και άλλα μέρη του κόσμου πολλαπλασιάζονται χρόνο με τον χρόνο. Το 2015 έφτασαν στην Ταϊλάνδη 30 εκατ. ξένοι τουρίστες, και η κυβέρνηση περιμένει ότι φέτος οι αφίξεις θα σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ενδεικτικά, ο Τον Ταμρονγκναουασαουάτ, επικεφαλής της Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Καζερσάρτ, αναφέρει ότι η παραλία του Κο Τατσάι αντέχει 70 ανθρώπους αλλά συχνά φιλοξενεί περισσότερους από 1.000.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση