Η Χίος αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της

Ένα βήμα πριν τη χρηματοδότηση βρίσκεται πλέον η μονάδα μηχανικής διαλογής που θα δημιουργηθεί σε έκταση δίπλα από τον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου. Ήδη η ΔΙΑΝΟΧ, έπειτα από προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο, ετοίμασε και κατέθεσε τη σχετική μελέτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Η ΔΙΑΝΟΧ, σύμφωνα με το politischios.gr, διεκδικεί περί τα 3 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ από τα συνολικά 40 εκ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για τέτοιου είδους δράσεις προκειμένου να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.

«Πρόκειται για μία μικρή μονάδα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Χίου, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να δέχεται μέχρι 30.000 τόνους απορριμμάτων τον χρόνο. Η βασική λογική της λειτουργίας της είναι, από τα κοινά απορρίμματα που βρίσκονται στους πράσινους κάδους να ανακτώνται τα ανακυκλώσιμα υλικά. Θα υπάρχει οπτικός διαχωριστής και μαγνήτης, ώστε να παίρνουμε τα πλαστικά, τα μεταλλικά αλλά και το χαρτί. Έτσι μόνο το 30% των απορριμμάτων θα οδηγείται προς ταφή. Αυτή είναι και η κατεύθυνση που μας δίνει η Ε.Ε.», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Σωκράτης Συριώδης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση