Η Χαλκιδική στην Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Δηλώσεις συμπαράστασης  από τέσσερις Γερμανούς  βουλευτές.

Σημαντικό βαρόμετρο  της τουριστικής αγοράς είναι και φέτος η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB που διεξάγεται στο Βερολίνο από τις 7 μέχρι  τις 11 Μαρτίου. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετέχει στο περίπτερο  του Ε.Ο.Τ. με διπλό stand.
Το παγωμενο  κλίμα   των πρώτων ημερών  αντιστράφηκε  με ανοιχτές δηλώσεις  στελεχών τουριστικών οργανισμών υπέρ της Ελλάδας και  τις  προσπάθειες  σύμπραξης Ελληνικών φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης με εκπροσώπους της Γερμανικής   πολιτικής ηγεσίας.

Η  αποστολή επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων  της Χαλκιδικλής  πραγματοποίησαν  τις προγραμματισμένες τους συναντήσεις. Τις  εντυπώσεις που έχουν οι Γερμανοί πράκτορες για τη Χαλκιδική και τους τρόπους  προσέγγισής τους το επόμενο διάστημα, ανέλυσε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της  Χαλκιδικής στη Γερμανία,  Karsten Voss της εταιρείας PRO GUEST, σε συζήτηση που
είχε με τους ξενοδόχους.

Ο  ιδιοκτήτης του Τουριστικού Οργανισμού ALLTOURS Willi Verhuven, στην ετήσια εκδήλωση προς τους 500 και  πλέον συνεργάτες της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θα ήθελα να
ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Έλληνες συνεργάτες μας που βρίσκονται απόψε εδώ.  Ξέρουμε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και από πλευράς μας θα  καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στη θέση που της  ανήκει". Σε κατ΄ιδίαν συζήτηση του Προέδρου του Οργανισμού  Γρηγόρη Τάσιου με εκπρόσωπο της ALLTOURS, συμφωνήθηκε η οργάνωση fam trips στελεχών της  εταιρείας στη Χαλκιδική.
Σε δημόσιες  διακηρύξεις συμπαράστασης προς την Ελλάδα, προέβησαν 4 βουλευτές του Γερμανικού
Κοινοβουλίου που προσκλήθηκαν από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο,
για να επισκεφθούν το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. στην ΙΤΒ και να συζητήσουν την  ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τις αδελφοποιήσεις δήμων.
Οι καθημερινές εξελίξεις  σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο καθιστούν επιτακτική την ανάγκη  γρήγορων αποφάσεων ώστε να προλαμβάνονται οι εξελίξεις. Υιοθετώντας αυτή τη
λογική, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το γραφείο  Δημοσίων Σχέσεων Γερμανίας, ήδη προγραμματίζει τα επόμενα ταξίδια πρακτόρων και  δημοσιογράφων, ώστε να αναδειχθούν οι βαθιές σχέσεις συνεργασίας που διέπουν τηΧαλκιδική και τη χώρα μας με τη Γερμανία.

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!