Η Χαλκιδική στην ΙΤΒ Βερολίνου

Με αύξηση 10% των προκρατήσεων από τη Γερμανική αγορά και ολική επαναφορά των Γερμανών Tour Operators επέστρεψε η Χαλκιδική από την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου. Το θετικό κλίμα που περιέβαλλε όλη τη χώρα, αγκάλιασε και τη Χαλκιδική η οποία βλέπει την παραδοσιακή της αγορά να ισχυροποιείται.

Η φετινή ΙΤΒ του Βερολίνου είχε το άρωμα της επιτυχίας για την Ελλάδα. Η Χαλκιδική συμμετείχε μέσω του stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με μια αποστολή εκπροσώπων του Τουριστικού της Οργανισμού, ξενοδόχων και Τουριστικών γραφείων που ξεπερνούσε τα 30 άτομα. Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης, είναι σαφείς ενδείξεις ότι το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί δεν αφορά μόνο τη φετινή χρονιά αλλά επεκτείνεται και στο μέλλον.Όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα των Γερμανών Tour Operatorsσυνεργάζονται φέτος με ξενοδοχεία της Χαλκιδικής αλλά και γραφεία ειδικού ενδιαφέροντος (special interest) εντείνουν τις δραστηριότητές τους στη Χαλκιδική.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής  Γρηγόρης Τάσιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας  Ιωάννης Γιώργος, υποστήριξαν τη στρατηγική της περιοχής που συμβαδίζει με την παγκόσμια τάση του  Responsible Tourism, σύμφωνα με την οποία προωθείται ο αειφόρος τουρισμός.Οι «Γαλάζιες Σημαίες» στις παραλίες, τα «Πράσινα Κλειδιά» των ξενοδοχείων, το Άγιο Όρος ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, οι περιοχές που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό δίκτυοNATURA 2000, προωθήθηκαν από τους εκπροσώπους της περιοχής ως εγγύηση πιστοποίησης της ποιότητάς τους.

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Χαλκιδικής με άλλες περιοχές προκειμένου να οργανωθούν πακέτα ειδικών μορφών τουρισμού, η Χαλκιδική συνδυάστηκε με τη Θεσσαλονίκη και αποτέλεσε τμήμα του προγράμματος «Via Egnatia», που παρουσίασε τα φυσικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής της αρχαίας λεωφόρου, στους οδικούς τουρίστες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!