Η χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων στη συνάντηση Σκουρλέτη-ΕΤΕπ

Για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στα σημαντικά έργα ανάπτυξης που υλοποιούν  δημόσιες  ενεργειακές επιχειρήσεις  καθώς και για τις νέες προτάσεις που εξετάζει η τράπεζα έπειτα από συναντήσεις με επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης από την αντιπροσωπεία της ΕΤΕπ, με επικεφαλής τον Ιωάννη Καλτσά, προϊστάμενο του τμήματος χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από την ΕΤΕπ για τη διαμόρφωση  χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να υλοποιηθούν έργα ενεργειακής αποδοτικότητας, σε συσχετισμό και με τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου (ν.4342/2015) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον νόμο, δίνεται προτεραιότητα στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου με σχεδιασμό και συγκεκριμένο ποσοτικό προσδιορισμό.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε την μεγάλη σημασία που έχει η συνέχιση,  αλλά και η μεγέθυνση των χρηματοδοτικών παρεμβάσεων της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά την γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με την προώθηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας στο Δημόσιο, το υπουργείο είναι σε θέση να συμβάλει σε συνεργασία και με τα άλλα υπουργεία, στη διαμόρφωση της καλύτερης προσέγγισης για την χρηματοδοτική υποστήριξη αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση