«Η ώρα για αλλαγή είναι τώρα»: Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τo κλίμα (Vid)

Στη Γλασκώβη, όπου λαμβάνει χώρα η κρίσιμη σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, την καταρρακτώδη βροχή και τον δυνατό άνεμο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους της πόλης και απαίτησαν  δράση για την κλιματική αλλαγή.  Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας δράσης για το κλίμα, καθώς  η σύνοδος COP26 του ΟΗΕ για το κλίμα που ξεκίνησε την Δευτέρα στη Γλασκόβη ολοκληρώνεται στις 12 Νοεμβρίου

Ένα ευρύ φάσμα διαδηλωτών συμμετείχε στην πορεία στο κέντρο της Γλασκώβης, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών ομάδων, φιλανθρωπικών οργανώσεων, ακτιβιστών για το κλίμα, συνδικαλιστών και ιθαγενών.

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στο ύψος της Λεωφόρου Άγιου Βικεντίου καθώς η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει του διαδηλωτές στην πορεία τους προς το συνεδριακό κέντρο που διεξάγεται η COP 26. Είκοσι δυο άτομα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση μέσων για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, 200 διαδηλώσεις έγιναν σε μεγάλες πόλεις του κόσμου με αίτημα οι κυβερνήσεις των πλουσίων κρατών να αναλάβουν άμεσα δράση για την καταπολέμηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση