Η 7η Γιορτή Χιονιού στα Μεγάλα Λιβάδια του Κιλκίς

Το λευκό τοπίο στα Μεγάλα Λιβάδια εντυπωσίασε όσους ανηφόρισαν στο Παικο και συμμετείχαν στην 7η Γιορτή Χιονιού που διοργάνωσε ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Μεγάλων Λιβαδιών με την αιγίδα του Δήμου Παιονίας. Παιχνίδι στο χιόνι και βόλτες με snow mobile σε ένα μαγευτικό ορεινό τόπο άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες.

Οι δυσκολίες πρόσβασης λόγω μη έγκαιρου αποχιονισμού του οδικού δικτύου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εμπόδισαν αρκετούς να φθάσουν στα Μεγάλα Λιβάδια και μόνο 200 άτομα ξεπέρασαν τις δυσκολίες και κατάφεραν να παρακολουθήσουν την φετινή γιορτή.Η ανάδειξη του ορειβατικού σκι στο βόρειο Πάικο, της ορειβασίας, της πεζοπορίας το καλοκαίρι και η προώθηση της ορεινής κωπηλασίας στις λίμνες του οροπεδίου και το ψαρέματος είναι ο στόχος των διοργανώνων με σκοπό την προβολή της περιοχής και την ανάδειξη της ως τουριστικού προορισμού. Ακόμη, η επαναφορά στο οροπέδιο της κόκκινης καραβίδας του Παικου στη λίμνη που εξαφανίστηκε λογω κακής διαχείρισης του νερού την δεκαετία του 1980.

Το χωριό Μεγάλα Λιβάδια βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρα ενώ η κορυφή φθάνει τα 1650 μέτρα. Το οροπέδιο Μεγάλων Λιβαδιών-Αρχαγγέλου εκτείνεται σε 10.000 στρέμματα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!