Η Amazon έφτιαξε τα γραφεία της σε μίνι τροπικό δάσος, μέσα σε τρεις σφαίρες (φωτο+vid)

Τα νέα γραφεία της, που θυμίζουν τροπικό δάσος της βροχής, εγκαινίασε η Amazon στο Σιάτλ των ΗΠΑ, με την ελπίδα ότι ο χώρος αυτός θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους.

Την ώρα που δεκάδες πόλεις στη Βόρεια Αμερική διαγωνίζονται για να φιλοξενήσουν τη δεύτερη «έδρα» της Amazon, την αποκαλούμενη «HQ2», η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου στον κόσμο επεκτείνει ακόμη τη βασική έδρα της.

Κτίρια γραφείων και πολυτελή εστιατόρια έχουν πάρει τη θέση των αποθηκών και των θέσεων στάθμευσης στη συνοικία Σάουθ Λέικ Γιούνιον του Σιάτλ. Το συγκρότημα Spheres, που θα λειτουργήσει, είναι το αποκορύφωμα μιας δεκαετίας οικιστικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Οι τρεις γυάλινες σφαίρες φιλοξενούν σχεδόν 40.000 φυτά από 400 διαφορετικά είδη. Η Amazon, που είναι γνωστή για την απαιτητική εργασιακή κουλτούρα της, ελπίζει ότι το περιβάλλον θα εμπνεύσει τους υπαλλήλους της για να παρουσιάσουν νέα προϊόντα ή σχέδια. Ο χώρος θυμίζει περισσότερο θερμοκήπιο παρά γραφείο. Αντί για κλειστές αίθουσες συνεδριάσεων ή γραφεία, υπάρχουν μονοπάτια και αντισυμβατικοί χώροι συναντήσεων με καρέκλες.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά εξαιρετικό, κάτι εμβληματικό για την εταιρεία και την πόλη του Σιάτλ» είπε ο Τζον Σέτλερ, ο αντιπρόεδρος της Amazon που είναι αρμόδιος για τις εγκαταστάσεις, κατά την τελετή των εγκαινίων.

Η Amazon επένδυσε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε κτήρια και υποδομές στο Σιάτλ από το 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Εκτιμά ότι θα επενδύσει περισσότερα από 5 δισεκ. δολάρια για την κατασκευή της HQ2 και ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 50.000 θέσεις εργασίας.

Στις αρχές του μήνα η εταιρεία επέλεξε τις επικρατέστερες 20 πόλεις για την HQ2, μεταξύ 238 αιτήσεων που είχαν κατατεθεί. Στους «φιναλίστ» περιλαμβάνονται η Βοστόλη, η Νέα Υόρκη και το Όστιν του Τέξας, μεγάλες μητροπόλεις που μπορούν να προσελκύσουν ταλέντα με υψηλή ειδίκευση στον τεχνολογικό τομέα. Η Amazon ξεκίνησε τον «διαγωνισμό» αυτόν το περασμένο καλοκαίρι και σχεδιάζει να επιλέξει τον νικητή αργότερα φέτος.

Στα εγκαίνια των «Σφαιρών» ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ουάσινγκτον, Τζέι Ίνσλι, είπε ότι το κτήριο αυτό θα αποτελεί πλέον έμβλημα του Σιάτλ, μαζί με την περίφημη Space Needle, το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της πόλης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση