Η Chiquita λανσάρει τις πρώτες μπανάνες με ουδέτερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η Chiquita λανσάρει την πρώτη της μπανάνα που παράγεται με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Η συγκεκριμένη μπανάνα θα είναι αρχικά διαθέσιμη στο Βέλγιο και οι καταναλωτές θα μπορούν να την ξεχωρίζουν χάρη στα ειδικά πράσινα αυτοκόλλητα «CO2-neutral». Η εταιρεία έχει καταφέρει να αντισταθμίσει τις εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την εξόρυξη και επεξεργασία πρώτων υλών έως και τη διανομή αυτών των μπανανών, μέσα από τη στήριξη του έργου αντιστάθμισης που υλοποιεί η Chiquita στην Κόστα Ρίκα, χώρα προέλευσης των μπανανών. Φυσικά, όπως όλες οι μπανάνες Chiquita, έτσι και η μπανάνα με ουδέτερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα διατηρεί την ίδια εξαιρετική ποιότητα και απολαυστική γεύση που έχουν αγαπήσει οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Chiquita επέλεξε το Βέλγιο για να λανσάρει τη μπανάνα με ουδέτερο αποτύπωμα, λόγω της εικόνας του ως η χώρα που συνδέει τον τρόπο ζωής Βόρειας και Νότιας Ευρώπης. Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει αποδειχθεί ότι οι λιανοπωλητές και καταναλωτές στο Βέλγιο είναι ανοιχτοί σε νέα προϊόντα και σε σύγκριση με άλλες χώρες, πολλά προϊόντα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα πωλούνται ήδη στην αγορά.

Από την άνοιξη του 2021, οι μπανάνες της Chiquita που προέρχονται από την Κόστα Ρίκα και πωλούνται στο Βέλγιο είναι πιστοποιημένες CarbonNeutral®, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο CarbonNeutral, το κορυφαίο παγκόσμιο πλαίσιο για την ουδετερότητα άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την εξαγωγή και επεξεργασία πρώτων υλών της Chiquita, μέχρι και τη διανομή των μπανανών της μετρούνται και αντισταθμίζονται σε μηδενικές, επισημαίνεται.

Το πρόγραμμα αντιστάθμισης ρύπων της Chiquita ξεκίνησε στην κοινότητα Quebrada Grande στην Guanacaste, όπου μέσα σε ένα λιβάδι φάρμας γαλακτοκομικών εγκαταστάθηκαν 25 ανεμογεννήτριες. Το αιολικό πάρκο παράγει περίπου 226.000 MWh καθαρής, ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια που διαφορετικά θα παράγονταν από ορυκτά καύσιμα, αποτρέποντας έτσι την εκπομπή περίπου 80.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Χάρη στο πρόγραμμα, συμπληρώνεται στην ενημέρωση, η Chiquita συνεισφέρει σε πολλούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, όπως είναι ο 13ος στόχος “Δράση για το κλίμα”, με την αντιστάθμιση των ρύπων, ο 7ος στόχος “Φτηνή και καθαρή ενέργεια”, με την εξασφάλιση 226.000 MWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, και ο 8ος στόχος “Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη” με ευκαιρίες απασχόλησης κατά την κατασκευή και τη φάση λειτουργίας του αιολικού πάρκου και την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας.

Το λανσάρισμα της μπανάνας με ουδέτερο αποτύπωμα αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας "30BY30" της Chiquita για δέσμευση προς τη βιωσιμότητα, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Chiquita στις αρχές του έτους με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις δραστηριότητές της κατά 30% έως το τέλος του 2030. Μετά από μια ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης, ο κορυφαίος ανεξάρτητος διεθνής οργανισμός Science Based Target Initiative (SBTi), ενέκρινε το πρόγραμμα “30BY30” και τους αξιόλογους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για την μείωση των αερίων,καθιστώντας την Chiquita την πρώτη εταιρεία φρούτων παγκοσμίως της οποίας οι στόχοι αναγνωρίζονται από το SBTi, έναν οργανισμό αρμόδιο για την αξιολόγηση της προόδου της εταιρείας και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με αυτήν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τα www.chiquita.gr, www.chiquita.be/co2neutraal και www.chiquita.com/sustainability

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση