Η Coca-Cola αποκάλυψε για πρώτη φορά πόσο πλαστικό χρησιμοποιεί

Για πρώτη φορά, η Coca-Cola αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε τρία εκατομμύρια τόνους πλαστικό στις συσκευασίες της σε ένα χρόνο.

Η αποκάλυψη έγινε από την ίδια την εταιρία ως μέρος μιας έκθεσης του Ιδρύματος Ellen MacArthur που πιέζει εταιρείες και κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.

Συνολικά, 150 εταιρείες δεσμεύονται να μειώσουν την πλαστική τους χρήση στο πλαίσιο της εκστρατείας. Ορισμένες εταιρείες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πόσο πλαστικό χρησιμοποιούν, γράφει το BBC, το οποίο επικαλείται το Lifo.gr.

Το 2018, η η Coca-Cola ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για την ανακύκλωση ενός χρησιμοποιημένου μπουκαλιού ή κουτιού για κάθε ένα που η εταιρεία πουλάει μέχρι το 2030.

Η Coca-Cola εμπορεύεται 500 μάρκες ανθρακούχων ποτών, χυμών και νερού και αναφέρει ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την ανακύκλωση όλων των συσκευασιών παγκοσμίως.

Στην ίδια έκθεση 31 ακόμη εταιρείες αποκαλύπτουν πόσο πλαστικό δημιουργούν σε ένα χρόνο.

Ενδεικτικά:

Nestle: 1,7 εκατομμύρια τόνοι.
Colgate: 287.008 τόνοι
Unilever: 610.000 τόνοι.
Burberry: 200 τόνοι.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η Nestle σταμάτησε να χρησιμοποιεί τα πλαστικά καλαμάκια στα προϊόντα της και τα αντικατέστησε με χάρτινα.

Συνολικά 150 εταιρείες έχουν προσυπογράψει δέσμευση να είναι μέρος της δέσμευσης του Ellen MacArthur Foundation για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση