Η GAIA Επιχειρείν στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Στις εργασίες του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που έλαβε χώρα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λιβαδειάς Βοιωτίας, από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, συμμετείχε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Γεώργιος Κορμέντζας, στην ομιλία του με θέμα «Ο ρόλος της ψηφιακής πληροφορίας και της ευφυούς διαχείρισής της, στην ΚΑΠ μετά το 2020» ανέφερε ότι καθώς σήμερα οι αγροτικές ανάγκες ξεπερνούν την απλή γεωτεχνική στήριξη, η καθολική πρόσβαση στη νέα γνώση και την ενημέρωση αποτελούν τα βασικά ζητούμενα μιας νέας αγροτικής μεταρρύθμισης, με ψηφιακό πρόσημο για τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Η συγκυρία δείχνει ευνοϊκή για μια τέτοια μεταρρύθμιση, καθώς α) από κανονιστικής πλευράς, η γνώση, η καινοτομία και η ψηφιοποίηση ενσωματώνονται στα μέτρα της μελλοντικής ΚΑΠ ως καταλύτες για την επίτευξη των περιβαλλοντικών/κλιματικών στόχων της και την ενίσχυση της παραγωγικότητας-ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας, και β) από επιχειρηματικής πλευράς, οι σχετικές αναλύσεις δείχνουν ότι η αξία της αγοράς της ψηφιακής γεωργίας θα φτάσει μέχρι το 2025, τα $ 4,3 δισ. σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση