Η Lime δοκιμάζει στο Παρίσι εναλλάξιμες μπαταρίες για πιο βιώσιμη και φιλοπεριβαλλοντική λειτουργία

Η Lime, η μεγαλύτερη εταιρεία μικροκινητικότητας, ανακοίνωσε μια νέα πιλοτική δοκιμή με χρήση εναλλάξιμης μπαταρίας, η οποία θα εφαρμοστεί στο νεότερο μοντέλο ηλεκτρικού πατινιού της εταιρείας, στο Παρίσι. Η εναλλάξιμη μπαταρία θα επιτρέπει στα πατίνια να επαναφορτίζονται χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται προς και από τα σημεία φόρτισης κάθε μέρα, μειώνοντας έτσι τη χρήση του οχήματος που τα μεταφέρει και προωθώντας τη βιωσιμότητα στη συνολική λειτουργία της Lime.

Ο Πρόεδρος της Lime, Joe Kraus, ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι: «Η Lime, η πιο αξιόπιστη και έγκυρη πάροχος μικροκινητικότητας στον κόσμο, έχει δεσμευτεί να αποτελέσει μέρος της λύσης, και το Παρίσι μας φαίνεται το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσουμε το πιο βιώσιμο μοντέλο μας μέχρι στιγμής».

Η ανακοίνωση αποτελεί για τη Lime ένα σημαντικό ορόσημο και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων που θέτουν τις βιώσιμες λειτουργίες στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρείας. Πέρσι, η Lime έκλεισε συνεργασίες με πολλές εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας σε όλο τον κόσμο για να τροφοδοτούν τις αποθήκες του στόλου της. Επίσης, εισήγαγε cargo bikes στην Ευρώπη, ενώ στο Παρίσι η εταιρεία ανακοίνωσε τη μετάβαση από τον στόλο των εταιρικών οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για διαχειριστικές λειτουργίες, σε ηλεκτρικά φορτηγάκια μηδενικών εκπομπών.

«Στη Lime διαρκώς διευρύνουμε τα όρια της καινοτομίας, και σημειώνουμε πρόοδο προκειμένου να γίνουμε μια ακόμα πιο βιώσιμη εταιρεία, ακολουθώντας μια μεθοδική και βασισμένη σε δεδομένα στρατηγική» είπε ο Kraus.

Η Lime θα παρακολουθήσει τον αντίκτυπο της πιλοτικής δοκιμής, για να διασφαλίσει την περιβαλλοντική και επαγγελματική ασφάλεια, σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Βάσει των αποτελεσμάτων, η εταιρεία θα ξεκινήσει τη μετάβαση σε έναν πλήρως εναλλάξιμο στόλο, μέχρι το τέλος του χρόνου στο Παρίσι.

Στο πλαίσιο της εξερεύνησης νέων συνεργασιών με κοινούς βιώσιμους και καινοτόμους στόχους, η Lime ανακοίνωσε επίσης ότι μετακινεί την έδρα της στο Παρίσι στο Station F, το επίκεντρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη Γαλλία και ένα από τα σημαντικότερα campus νεοφυών επιχειρήσεων του κόσμου. Σκοπός της Lime είναι να καθοδηγεί και να μοιράζεται την τεχνογνωσία της με άλλες startups, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα.

Η Lime είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Παρίσι, καθώς μέχρι στιγμής οι κάτοικοι και επισκέπτες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 19 εκατομμύρια διαδρομές. Σύμφωνα με μια έρευνα βιωσιμότητας που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών της Lime στο Παρίσι απέτρεψε περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια διαδρομές με άλλα οχήματα, καθώς και την εκπομπή περισσότερων από 330 κυβικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Σχετικά με τη Lime

Η Lime αποτελεί μέρος της αστικής ζωής στην Ευρώπη. Από το Παρίσι στο Βερολίνο, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, δημιουργούμε την επανάσταση στις αστικές μεταφορές. Φέρνουμε τους ανθρώπους πιο κοντά σε ό,τι τους περιβάλλει, με μία βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον, συμπεριληπτική και προσβάσιμη λύση κινητικότητας. Εργαζόμαστε στενά με τις κοινότητες και τις αρχές σε όλη την Ευρώπη για να αναπτύξουμε μια νέα κουλτούρα κοινόχρηστης κινητικότητας, και δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της αστικής ζωής. Είμαστε ενεργοί σε περισσότερες από 50 πόλεις σε 20 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Μάθετε περισσότερα στο www.li.me

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση