Η NASA εξετάζει σχέδιο ψεκασμού με πάγο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η NASA εξετάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, με τη διαστημική υπηρεσία να σχεδιάζει να ψεκάσει συγκεκριμένο μέρος στους αιθέρες με τόνους σωματιδίων πάγου, ώστε να μην αυξηθεί η θερμοκρασία στη Γη.

Συγκεκριμένα, θέλει να στείλει αεροπλάνα σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 58.000 ποδιών, ξεπερνώντας κατά 20.000 πόδια το υψόμετρο των εμπορικών αεροπλάνων. Τότε, τα σκάφη θα απελευθερώσουν σωματίδια πάγου, που θα παγώσουν το νερό, απομακρύνοντας τους υδρατμούς προτού μετατραπούν σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, που παγιδεύουν τη θερμότητα από τη διαφυγή στο διάστημα, αυξάνοντας τελικά τις θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ της NASA και της National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Ωστόσο, δεν αναμένεται να εφαρμοστεί σύντομα, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι τεχνικός και αφορά τη διαδικασία του ψεκασμού, που δεν μπορεί να επιτευχθεί, ειδικά όταν θα πρέπει να καλύψει όλο τον πλανήτη. Έπειτα, ο δεύτερος είναι οι πιθανές επιπτώσεις σε περίπτωση που πράγματι πετύχει, αφού κανείς δεν εγγυάται για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν στο κλίμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση