Θέρμανση 4.500 νοικοκυριών στη Δανία από τον Ήλιο

Στη πόλη Σίλκεμποργκ της Δανίας έχει ξεκινήσει η κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής θερμικής ενέργειας από το Ήλιο. Το εργοστάσιο είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο δήμος για την παραγωγή αποκλειστικά θέρμανσης  ουδέτερης από το CO2 μέχρι το 2030.

Το ηλιακό πάρκο θα καταλαμβάνει έκταση 240.000 τ.μ. η οποία αντιστοιχεί με μια τεράστια έκταση περίπου 22 μεγάλων γηπέδων ποδοσφαίρου. Η ολοκλήρωσε του αναμένεται  να γίνει  έως το τέλος του έτους.

Η  παραγωγή του θα ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση θερμικής ενέργειας περίπου 4.500 νοικοκυριών. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ηλιακούς σταθμούς με δυναμικότητα παραγωγής 80.000MWh.

Οι μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας στη Δανία είναι κερδοφόρες λόγω της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης και της μειωμένης τιμής των ηλιακών κυττάρων. Η ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας εντάσσεται στην πράσινη στρατηγική της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τον δήμαρχο Στίν Βίνντουμ.

«Ο τομέας της πράσινης ενέργειας δημιουργεί ανάπτυξη και πολλές θέσεις εργασίας. Το ηλιακό πάρκο ταιριάζει στη  πράσινη στρατηγική του Δήμου, με την ηλιακή μονάδα από το επόμενο έτος θα καλύπτεται η ζήτηση σε θέρμανση έως το 20%» σημείωσε ο δήμαρχος του Σίλκεμποργκ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση