Θα αποτύχει οικτρά, λέει η ΕΛΕΤΑΕΝ για τον ενεργειακό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ

Με «απογοήτευση» και «θλίψη» υποδέχθηκε η ΕΛΕΤΑΕΝ τη μελέτη του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό της χώρας που αποκάλυψε χθες η Greenpeace.

Η Ένωση, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για έναν σχεδιασμό ο οποίος εδράζεται στο γνωστό «εκσυγχρονιστικό» δόγμα «Έτσι τα βρήκαμε παιδάκι μου».

«Είναι ακατανόητο πώς μπορεί κάποιος να αγνοεί συστηματικά τα επιστημονικά δεδομένα και να εμμένει σε λύσεις που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Ο λιγνίτης στήριξε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας για πολλές δεκαετίες. Δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχίσει να το κάνει γιατί οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, για την οικονομία το άμεσο περιβάλλον και το κλίμα. Και το "δυστυχώς" αναφέρεται στο γεγονός ότι αποτελεί μια εγχώρια πηγή ενέργειας. Αυτό θα ήταν πολλαπλά καταστροφικό αν δεν υπήρχε εναλλακτική εγχώρια πηγή ενέργειας», σχολιάζει η ΕΛΕΤΑΕΝ και συμπληρώνει:

«Και υπάρχει. Όχι μία αλλά πολλές: Αιολική, Ηλιακή, Υδροδυναμική, Γεωθερμική, Βιομάζα. Η πατρίδα μας τις έχει όλες και σε βαθμό ικανό να της καλύψουν και το 100% των αναγκών της, αρκεί να υπάρχει λογικός και επιστημονικά τεκμηριωμένος μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός».

«Λυπούμαστε που θα το πούμε αλλά μόνο με οδηγό ιδεοληψίες μπορεί κανείς να εμμένει το έτος 2017 στο λιγνίτη και να υποτιμά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μπορεί βέβαια η απόφαση του αυτή να ικανοποιεί συγκεκριμένες ομάδες, αλλά το ζητούμενο από ένα Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό είναι να ικανοποιεί τις επερχόμενες γενιές. Εκεί είμαστε σίγουροι πως θα αποτύχει οικτρά», σημειώνει ακόμη και καταλήγει:

«Πιστεύουμε πως εντός του κόμματος και της κυβέρνησης υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι, που είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να ακούσουν.

» Σε αυτούς απευθυνόμαστε και θέτουμε την Ένωσή μας στη διάθεση τους για το καλό της χώρας και των επερχόμενων γενιών».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση