Θεσσαλία, η επόμενη μέρα - Ακραία Καιρικά Φαινόμενα και Διαχείριση Κρίσεων

Με θέμα «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα και Διαχείριση Κρίσεων» ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LAB» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), με ομιλητές τον κ. Άγι Τσουρό, Διεθνή σύμβουλο κυβερνήσεων κρατών και πόλεων για την υγεία και τη βιωσιμότητα, τον κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη, Διευθυντή και Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και τον κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή στην Αθήνα. 

  • * Άγις Τσούρος

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη προκαλούν έντονες βροχοπτώσεις, καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στους παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση ακραίων φαινομένων και στις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία, την ανθρώπινη υγεία και την οικονομία. Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, θα αναλύσουν τις προκλήσεις και τις στρατηγικές που εφαρμόστηκαν κατά τη διαχείριση της κρίσης στη Θεσσαλία, προσφέροντας πολύτιμες προτάσεις για τη βελτίωση των μέτρων προετοιμασίας, ανταπόκρισης και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών σε μελλοντικά γεγονότα.

Στόχος του «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LAB» που πραγματοποιεί η ΕΕΠΦ στο πλαίσιο της εθνικής της στρατηγικής για την προώθηση της Ποιοτικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Όλους, αλλά και της ευρύτερης συνεργασίας με το Foundation for Environmental Education - FEE, είναι η καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και η εύρεση λύσεων μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Με τον δεύτερο κύκλο ομιλιών, η ΕΕΠΦ κάνει το επόμενο βήμα, αναδεικνύοντας παραδείγματα καλών πρακτικών που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αλλαγή και αντιμετώπιση των νέων δεδομένων.


* Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Στην προηγούμενη ομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2024, ο κ. Νίκος Γεωργιάδης (PhD, δασοπόνος περιβαλλοντολόγος, επικεφαλής του Χερσαίου Προγράμματος του WWF Ελλάς) και ο κ. Μιλτιάδης Αθανασίου, (PhD, εντεταλμένος ερευνητής, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) συζήτησαν για τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και πρότειναν δράσεις αποκατάστασης και παραδείγματα καλών πρακτικών μέσα από την περίπτωση των Κυθήρων και το έργο της ΕΕΠΦ «Η Αναγέννηση των Κυθήρων και πρόληψη δασικών πυρκαγιών».

 

* Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Οι ομιλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ, με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

** Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://events.humanitix.com/akraia-kairika-fainomena-kai-diaxeirisi-kriseon
***Για τον κύκλο των 4 ομιλιών, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για επαγγελματική ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)
Λίλιαν Σταθώρη, lilianstathori@eepf.gr, 210 3255341 (εσωτ. 116)

Διεύθυνση: Ίδρυμα  Παναγιώτη και Έφης Μιχελή | Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεων
Βασιλίσσης Σοφίας 79, 115 21, Αθήνα | Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση