Θεσσαλονίκη: Ανακύκλωση για καλό σκοπό στη Μέρα με τα Χρώματα (φωτο)

Η μέρα που έγινε θεσμός στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε πρώτη την τρέλα των πολύχρωμων πάρτι σε όλη την Ελλάδα, ξαναζωντανεύει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο Φράγμα της Θέρμης! 

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάθε Κουτί Μετράει» θα είναι εκεί για να συλλέξει σε ειδικούς πράσινους κάδους  τα κουτάκια μπύρας/ αναψυκτικών που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Όλα τα έσοδα από την ανακύκλωση των κουτιών αλουμινίου θα διαθέτουν για τη στήριξη του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα».

kkm2 (600 x 480)

Συναυλίες, DJs, fire show, τοξοβολία, bodypainting, science games, parkour, χορευτικά και το αγαπημένο γιγάντιο μαξιλάρι (funbag), θα είναι μόνο μερικά από όσα θα ζήσουν οι επισκέπτες – συμμετέχοντες.

Φορέστε λευκά και λουλούδια στα μαλλιά, ντυθείτε με ό,τι γιορτινό και ανακυκλώστε τα κουτάκια σας στον κοντινότερο κάδο του Κάθε Κουτί Μετράει για να στηρίξετε κι εσείς τη «Μέλισσα»!

Λίγα λόγια για το Κάθε Κουτί Μετράει

Το «Κάθε Κουτί Μετράει» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών κουτιών μπύρας/αναψυκτικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου, η οποία έχει στόχο να ενθαρρύνει την ανακύκλωση των κουτιών που χρησιμοποιούνται εκτός σπιτιού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία το 2009 και αυτή τη στιγμή είναι ενεργό σε 12 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το κουτί μπύρας/αναψυκτικών μπορεί να ανακυκλωθεί αμέτρητες φορές καμιά απώλεια στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υλικού. Και κάθε κουτί που ανακυκλώνουμε χρειάζεται μόλις 60 ημέρες για να επιστρέψει πάλι στα ράφια των καταστημάτων.

kkm3 (600 x 480)

Σήμερα στην Ευρώπη ανακυκλώνονται 7 στα 10 κουτιά αλουμίνιου και το ποσοστό αυτό αυξάνεται συνεχώς καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές ενημερώνεται για την αξία της ανακύκλωσης στη ζωή του ανθρώπου αλλά και της Γης! Μάθε περισσότερα για το Κάθε Κουτί Μετράει:   www.facebook.com/kathekoutimetrai/

Λίγα λόγια για τη Μέρα με τα Χρώματα

«Η Μέρα με τα Χρώματα, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη από την ομάδα SFINA το 2012 και διοργανώνεται έκτοτε 1 φορά ετησίως κάθε Σεπτέμβρη.

Στα Χρώματα, μοναδικός πρωταγωνιστής είναι ο κόσμος.

Δεν είμαστε ένα φεστιβάλ στο οποίο τα φώτα πέφτουν μόνο στους καλλιτέχνες. Είμαστε ένα φεστιβάλ που όλη η προσοχή μας δίνεται στην αρένα. Στον κόσμο. Θέλουμε ένα κοινό, που να χορεύει, να επικοινωνεί, να παίζει, να γελά, να φλερτάρει και όχι ένα κοινό που να παρακολουθεί τη σκηνή, αμέτοχο ως απλός θεατής.»

Περισσότερα στο http://www.merametaxromata.gr/

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση