Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητος σκότωσε πύθωνα εγκλωβίζοντάς τον σε πακέτο από ντελίβερι (φωτο)

Την κακοποίηση ενός μικρού πύθωνα στη Θεσσαλονίκη και την εγκατάλειψή του μέχρι τον θάνατο καταγγέλλει η ιστοσελίδα herpetofauna.gr.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα δέχθηκε κλήση από κάτοικο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης η οποία διαπίστωσε ότι στην πίσω αυλή του σπιτιού της υπήρχε ένα παρατημένο πλαστικό δοχείο με έναν μικρό πύθωνα του είδους Python regius (Ball python/Βασιλικός πύθωνας), είδος που συχνά πωλείται σε pet shops ως εξωτικό κατοικίδιο.

Σύμφωνα με την ίδια το δοχείο βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα και απλά έμοιαζε με ένα πακέτο delivery μαζί με άλλα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί από τον αέρα κάτω από τον θάμνο της φωτογραφίας.

Υπάλληλοι του δασαρχείου Θεσσαλονίκης που έφτασαν σήμερα εκεί άνοιξαν το πλαστικό κουτί και διαπίστωσαν ότι το ζώο ήταν νεκρό και μέσα σε νερό.

«Η νεκρική ακαμψία στην οποία βρίσκονταν το ζώο όταν ανοίχτηκε το κουτί υποδηλώνει ότι το ζώο πιθανότατα πέθανε πολύ πρόσφατα, κάποιες ώρες πριν, και ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ήταν ζωντανό μέσα στο πλαστικό δοχείο, πεταμένο μέσα στην αυλή, υποφέροντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Επίσης βρέθηκε δέρμα από έκδυση του ζώου εντός του κουτιού, μία ακόμα ένδειξη ότι το ζώο βρίσκονταν εκεί μέσα αρκετό καιρό», σημειώνει η herpetofauna.gr.

Το ζώο θα ελεγχθεί για το αν φέρει τσιπάκι σε μια προσπάθεια να ανακτηθούν τα στοιχεία του κατόχου.
Η ιστοσελίδα καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι ή μπορεί να αναγνωρίσει είτε σε ποιον ανήκε το συγκεκριμένο ζώο, είτε σε ποιο pet shop πωλούνταν, είτε ποιο pet shop χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένου τύπου δοχεία, ας επικοινωνήσει μαζί της ώστε να φτάσει μέχρι τον ασυνείδητο κάτοχο, καθώς η αποτρόπαια αυτή πράξη συνιστά κακοποίηση και είναι αξιόποινη.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση