Θεσσαλονίκη: Αυλαία σήμερα για την ECOWEEK - Όλο το πρόγραμμα

Mια «πράσινη» εβδομάδα ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιταλία.

Πρόκειται για το Διεθνές Συνέδριο και τα Εργαστήρια Αειφόρου Σχεδιασμού της ECOWEEK που θα πραγματοποιούνται από σήμερα Δευτέρα έως τις 20 Νοεμβρίου 2016 με θεματολογία «Placemaking in One Planet», προτείνοντας νέες ιδέες και λύσεις για την πόλη. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Greenagenda.gr.

Τα εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού, στα οποία θα συμμετέχουν φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιούνται στις 15-18 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Με τη συνεργασία της Hotelia-Philoxenia πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, πάνελ και έκθεση.

Το διεθνές συνέδριο της ECOWEEK είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, ενώ για συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται εγγραφή.

Η ECOWEEK  στη Θεσσαλονίκη συντονίζεται από τη Δέσποινα Κουίνογλου, γεωπόνο και μεταπτυχιακή φοιτητρια αρχιτεκτονικής τοπίου, και διοργανώνεται από την ομάδα της ECOWEEK: Ελένη – Βασιλική Αλέξη (αρχιτ.), Λίνα – Λούνα Καπέτα (αρχιτ. τοπίου), Δέσποινα Κουίνογλου (γεωπόνος – αρχιτ. τοπίου), Απαστολία Μιχαλού (αρχιτ.), Δημήτρη Νάνο (αρχιτ.), Νάταλι Νάνου (αρχιτ.), Αντώνη Σεμερτσίδη (αρχιτ. –epmforward.gr).

Η φετινή προγραμματισμένη διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη τελεί υπό την αιγίδα του Α.Π.Θ και συγκεκριμένα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, του ΤΕΕ, του ΣΑΘ και σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, τη Διεθνή Έκθεση HOTELIA – PHILOXENIA και τη σχολή AKTO Art και  συμμετοχή φορέων της Θεσσαλονίκης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ECOWEEK, πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση