Θεσσαλονίκη: «Γοργόνα», το πρώτο κρασί από αστικό αμπελώνα

Η «Γοργόνα», το πρώτο κρασί παραγωγής του αστικού αμπελώνα Θεσσαλονίκης, που είναι και ο μοναδικός στην Ελλάδα, έκανε την πρώτη του παρουσίαση χθες βράδυ στο φιλανθρωπικό δείπνο στο εστιατόριο «Be» του ξενοδοχείου Excelsior.

Τα έσοδα από την εκδήλωση, που ήταν και η εναρκτήρια του φετινού Food Festival, θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο.

Το κρασί πήρε το όνομα του από το σήμα από την γοργόνα του σήματος του Thessaloniki Food Festival.

Στα σχέδια η δημιουργία ελαιώνα

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι η ιδέα των αστικών οπωρώνων, όπως ο αμπελώνας πρέπει να διαχυθεί παντού στην πόλη και πρόσθεσε ότι στα σχέδια του δήμου είναι η δημιουργία ελαιώνα στη δεύτερη δημοτική κοινότητα.

Απέδωσε τα εύσημα για τη δημιουργία του αμπελώνα στον δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Ζέρβα και επισήμανε ότι έπρεπε να είχε δώσει το «παρών» στην εκδήλωση παρόλο που είναι «τσακωμένοι πολιτικά».

Ενίσχυση σε ιδρύματα

22

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, το κρασί δεν πωλείται στο εμπόριο, αλλά διατίθεται μόνο για να ενισχύσει φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση