Θεσσαλονίκη: Δαμασκηνιές και μουριές φυτεύτηκαν στο πρώην στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Ακόμη περισσότερο πράσινο απέκτησε το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στον δήμο Αμπελοκήπων –Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, με τη φύτευση 20 καλλωπιστικών δαμασκηνιών και μουριών. H δράση δενδροφύτευσης καλλωπιστικών μουριών και δαμασκηνιών έγινε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους της εταιρείας PCA, η οποία δραστηριοποιείται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Μαζί με τις οικογένειές τους και σε συνεργασία με τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, συνέβαλαν στην προσπάθεια ενίσχυσης του πράσινου στην έκταση του πρώην στρατοπέδου που αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου συνεχάρη τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και χαρακτήρισε την πράξη τους ένα άριστο παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους συμμετείχαν ενεργά στη δενδροφύτευση η οποία έγινε υπό την καθοδήγηση της προϊσταμένης του Τμήματος Πρασίνου του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας να είμαστε δίπλα στον δήμο Αμπελοκήπων –Μενεμένης. Εδώ είναι ο τόπος καταγωγής μας και με την εθελοντική δενδροφύτευση, όλοι μας, μαζί με τους εργαζομένους και τα παιδιά μας θέλαμε να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα στις επόμενες γενιές ότι το περιβάλλον είναι σημαντικό», είπε στη Greenagenda.gr ο CEO της PCA, Σάββας Παπαδόπουλος.

Η εταιρεία PCA προγραμματίζει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις.

Στη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και την εθελοντική δενδροφύτευσης αναφέρθηκε η Προϊσταμένη του τμήματος Πρασίνου του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Δέσποινα Μιχαηλίδου.

Οι καλλωπιστικές μουριές και δαμασκηνιές θα αναβαθμίζουν αισθητικά την έκταση του πρώην στρατοπέδου. Τα δύο δασοπονικά είδη συμβάλλουν στην ποικιλομορφία του χώρου.

Ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κάθε χρόνο διενεργεί εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις. Κατά το προηγούμενο διάστημα φυτεύτηκαν 408 δένδρα σε όλον τον δήμο. Ακόμη, φυτεύτηκαν 20 κελτίδες και καλλωπιστικά δενδρα εντός του πρώην στρατοπέδου καθώς και 70 δένδρα στην Λεωφόρο Δενδροποτάμου από τοn Σύλλογο «Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης».

Η PCA, από τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ», λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας και το 70% το προσωπικό της εργάστηκαn από το σπίτι, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου PAP GROUP, με περισσότερα από 10 χρόνια παρουσίας στη διεθνή αγορά σχεδιασμού συστημάτων για αρχιτεκτονικές εφαρμογές, με ανθρώπινο δυναμικό 35 ατόμων. Η φιλοσοφία της σχετίζεται με την προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας (γυάλινες πόρτες, διαχωριστικά γραφείων καμπίνες μπάνιου και άλλες αρχιτεκτονικές εφαρμογές με βάση τον υαλοπίνακα).

Με συνεχή προσανατολισμό στην εταιρική υπευθυνότητα, η PCA φροντίζει για το περιβάλλον, προάγοντας την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη σε αρμονία με τη φύση και το περιβάλλον. Διατηρεί αυτές τις αξίες από το 2008, όταν ιδρύθηκε από τον Σάββα Παπαδόπουλο, μέχρι σήμερα που διαθέτει διεθνή παρουσία στον κλάδο, με το 80% των εσόδων της να εισφέρουν οι εξαγωγικές δραστηριότητες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση