Θεσσαλονίκη: Δικογραφία κατά των τριών που έκαιγαν καλώδια στη Natura του Γαλλικού (φωτο)

Δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε βάρος των τριών ατόμων που έκαιγαν καλώδια παρανόμως σε προστατευόμενη περιοχή του δήμου Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο Δέλτα του Γαλλικού ποταμού. Η καύση των καλωδίων απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα διοξίνες και φουράνια, ουσίες ιδιαίτερα επιβαρυντικές για το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα καθώς και την υγεία.

Διαβάστε: Συνεχίζουν την παράνομη καύση καλωδίων στο Δέλτα Γαλλικού - Διοξίνες και φουράνια στην ατμόσφαιρα (φωτο)

Πρόκειται για ημεδαπούς οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα του Σαββάτου, σε αγροτικό σημείο πλησίον εγκαταστάσεων κέντρου περίθαλψης άγριων ζώων του προστατευόμενου υδροβιότοπου Δέλτα Γαλλικού Ποταμού, προέβησαν σε καύση καλωδίων με σκοπό την απογύμνωσή τους από το πλαστικό περίβλημα, ενώ απομάκρυναν, με φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εξ’ αυτών, τις ποσότητες χαλκού που απέμειναν.

Σημειώνεται ότι η καύση έλαβε χώρα σε περιοχή προστατευόμενη και ενταγμένη στο εθνικό δίκτυο NATURA 2000, εκλύοντας πυκνό καπνό αποτελούμενο από τοξικές ουσίες, με συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και την πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία για εμπρησμό με πρόθεση, σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην ποινική προστασία του περιβάλλοντος θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση