Θεσσαλονίκη: Επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο ανδρών που πετούσαν μπάζα σε χωράφι

Επ' αυτοφώρω συνέλαβαν χθες το μεσημέρι δύο άνδρες 62 και 49 ετών στην περιοχή του Δερβενίου αστυνομικοί του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς προέβαιναν σε απόρριψη στερεών αποβλήτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.   

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι κατελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 62χρονος άντρας να απορρίπτει ανεξέλεγκτα στερεά απόβλητα απολήψεων εδαφικού υλικού, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προχωρήσει σε άλλες τρεις παρόμοιες ενέργειες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα εκσκαφών κατασκευών προέρχονται από νομότυπες οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιεί ο προαναφερόμενος 49χρονος άντρας, πλην όμως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την απομάκρυνση και παράδοσή τους σε αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης – ανακύκλωσής τους, οπότε και συνελήφθη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε τριαξονικό ανατρεπόμενο όχημα.

Ρύπαιναν με μπάζα, λάστιχα και άλλα ιδιωτική έκταση στη δυτική Θεσσαλονίκη

Συνεχιζόμενης της δραστηριότητας αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι η αστυνομική έρευνα – προκαταρκτική εξέταση και η διενέργεια αυτοψίας κλιμακίου υπαλλήλων των Τμημάτων α) Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και β) Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση ιδιωτικής έκτασης σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης από απόρριψη μπάζων, παλιών ελαστικών και απορριμμάτων.

Οι πράξεις αυτές, στις οποίες εμπλέκονται δύο άλλοι άνδρες τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, έλαβαν χώρα τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Οι έρευνες των αστυνομικών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία διαφόρων περιοχών του Νομού, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των πολιτών.

Φωτογραφία αρχείου

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση