Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει και φέτος τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (1-7/4), και διοργανώνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα:

- «Παιδικό Βιβλίο: ιστορίες και εικόνες»
Με έμπνευση από το θέμα των ΕΗΧ «Χειροτεχνικά επαγγέλματα-τοπικές ταυτότητες» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), τη Δευτέρα 1 Απριλίου, (ώρα 9:30) η Γεωργία Ιωακειμίδου, εκπρόσωπος των εκδόσεων Διάπλους, και η εικονογράφος Γεωργία Στύλου, θα μιλήσουν για τη διαδρομή της έκδοσης ενός παιδικού βιβλίου, από τη σύλληψη της ιδέας και την εικονογράφηση, έως την εκτύπωση και την έκδοση.

Ταινίες κινουμένων σχεδίων για μαθητές Δημοτικού

Με αφορμή τα βιβλία για παιδιά του Ευγένιου Τριβιζά, τη Δευτέρα 1 Απριλίου (ώρα 10:30) θα προβληθούν δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων βασισμένες σε παραμύθια του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών.

- Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι (Ελλάδα, 28’) Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ράππας

Ο τρωκτικούλης, ο ποντικούλης, ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα καταφέρνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι.

- Ένα δέντρο μια φορά (Ελλάδα, 30’). Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ράππας

Κάτι παράξενο συμβαίνει κάθε παραμονή Χριστουγέννων, σ' έναν απόμερο δρόμο μιας πολύβουης πολιτείας. Κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει: ένα σμάρι πυγολαμπίδες τριγυρνούν επίμονα, τρεμοσβήνοντας, λες και κάτι αναζητούν.

Εργαστήρι εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου ως και την Πέμπτη 4 Απριλίου (ώρα 10:30), μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού έχουν την ευκαιρία να εικονογραφήσουν το δικό τους βιβλίο με τη βοήθεια της εικονογράφου Γεωργία Στύλου. Με απλές κατασκευές τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν τη χαρά της γνώσης και του παιχνιδιού μέσα από τη ζωγραφική και τη δημιουργία.

«Θεσσαλονίκη: γαστρι...μαγική πόλη!» -Διαδρομή γαστρονομικής παράδοσης

Το Σάββατο 6 Απριλίου (ώρα 11:00), διοργανώνεται εναλλακτική θεματική διαδρομή για γενικό κοινό. Οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια της ομάδας dot2dot, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης, μέσα από τις αλμυρές και γλυκές της απολαύσεις.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη, απαραίτητη η προσυνεννόηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Ναντίνα Κυριαζή στο τηλέφωνο 2310385662, e-mail: thess.piop@piraeusbank.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση