Θεσσαλονίκη: Η άμπωτη αποκάλυψε δεκάδες πεταμένα λάστιχα στις δυτικές ακτές του Θερμαϊκού (φωτο)

Δεκάδες ελαστικά και κάθε λογής μπάζα και σκουπίδια αποκάλυψε το φαινόμενο της άμπωτης στο παράκτιο δυτικό τμήμα του Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Οι εικόνες που έφερε στο φως η περιβαλλοντική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» είναι χαρακτηριστικές και προκαλούν απογοήτευση.

«Ξηρά και θάλασσα έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Οι ευθύνες καταλογίζονται τόσο στους απερίσκεπτους πολίτες που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια όσο και στην πολιτεία που δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες», επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση της ομάδας στο facebook.

«Δυστυχώς, οι ασυνείδητοι ξεφορτώνονται χρόνια τώρα κάθε λογής απόβλητα μεταξύ των οποίων αρκετά είναι επικίνδυνα και ρυπαίνουν το θαλάσσιο οικοσύστημα. Αυτές τις ημέρες το δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει τα "κρυμμένα" μυστικά κάποιων ασυνείδητων πέταξαν λάστιχα και μπάζα και τα οποία παρασύρθηκαν για να καταλήξουν μέσα στον Θερμαϊκό. Δυστυχώς όλα αυτά έχουν συμβεί στο παρελθόν και είναι ακόμη εκεί», αναφέρει η Εχεδώρου Φύσις.

Τα φαινόμενα λαθροθηρίας, οι πεταμένες άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων, οι παράνομες καύσεις σε εκτενή ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν στη Greenagenda.gr το τελευταίο διάστημα δυστυχώς παραμένουν μέχρι σήμερα ανοιχτές πληγές στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτές οι χρόνιες παράνομες πρακτικές προκαλούν περιβαλλοντική υποβάθμιση σε μια προστατευόμενη περιοχή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση