Θεσσαλονίκη: Η καραντίνα μείωσε εντυπωσιακά τη ρύπανση περιφερειακά, αλλά όχι και στο κέντρο

Μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα μέχρι και 50%, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, καταγράφουν οι σταθμοί μέτρησης αερίων ρύπων στη Θεσσαλονίκη.

«Όντως έχουμε μετρήσεις πολύ ενθαρρυντικές», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 ο Κώστας Γιουτίκας, αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης. Ο κ. Γιουτίκας διευκρίνισε πως υπάρχουν δείκτες, όπως είναι το διοξείδιο του άνθρακα ή το οξείδιο του αζώτου, που αφορούν την κίνηση και τα καυσαέρια που βαίνουν μειούμενα.

Συγκεκριμένα και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο «έχουμε μειώσεις από 10%-20% μέχρι και 50% ανάλογα, στις περιοχές που έχουμε σταθμούς μέτρησης» είπε ο κ. Γιουτίκας, υπογραμμίζοντας πως «τη μείωση κατά 50% τη συναντάμε σε περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, όπως η Νεοχωρούδα και το Πανόραμα. Μεγάλη μείωση έχουμε και στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, προφανώς λόγω της μείωσης της κίνησης στον Περιφερειακό. Δεν έχουμε ιδιαίτερες μειώσεις στο κέντρο της πόλης».

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης σημείωσε πως σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικότερα στοιχεία.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της Greenagenda.gr από τις πρώτες ημέρες επιβολής των μέτρων:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση