Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή στο Λειβάδι για την 1η Μανιταρογιορτή

Περισσότερα από 200 άτομα συμμετείχαν στις δραστηριότητες της «Μανιταρογιορτής» που συνδιοργάνωσαν από κοινού την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης, και η δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στο περιαστικό δάσος του χωριού και ανάβαση στο «Καλογερικό», παρατήρηση και συλλογή τοπικών ειδών μανιταριών, έπειτα την ομιλία του Δημήτρη Βολοβότση (φαρμακοποιού και ιδρυτικού μέλους των Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης) στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, και βέβαια, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «μια συλλογική κουζίνα μανιταριών στην εξαίσια τοποθεσία δίπλα στο εξωκλήσι της Κοίμησης της Παναγίας, όπου γίνεται και το καλοκαιρινό πανηγύρι του χωριού, κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η συνδιοργάνωση της «Μανιταρογιορτής» υπήρξε για το Μένουμε Θεσσαλονίκη η πρώτη κίνηση μιας ευρύτερης ατζέντας πρωτοβουλιών σχετικά με την ανάδειξη της αστικής και περιαστικής φύσης, καθώς και της πολλαπλής σημασίας που αυτή διατηρεί για την πόλη μας. «Όσοι παρακολούθησαν τις δραστηριότητες της "Μανιταρογιορτής", εξάλλου, κατάλαβαν ότι αυτή ακριβώς η παρουσία μέσα στην φύση, με όρους σεβασμού και συνύπαρξης με τον κόσμο της, προσφέρει όχι μόνο ψυχική αποσυμπίεση και κοινωνικότητα, αλλά δύναται και να αποτελέσει την βάση, εφόσον υποστηριχθεί  με τις κατάλληλες νοοτροπίες και πολιτικές, για την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού οικονομικού και πολιτιστικού μικρο-μοντέλου, το οποίο μπορεί να αναζωογονήσει και να αναβαθμίσει την περιφέρεια του Νομού μας», επισημαίνεται.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους Μανιταρόφιλους Θεσσαλονίκης, για την συνδιοργάνωση των δραστηριοτήτων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών για την ευγενική παραχώρηση του δημοτικού σχολείου, και γενικότερα για την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία μας. Εις το επανιδείν!», καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση