Θεσσαλονίκη: Μαθητές «μπολιάζονται» στην αειφόρο γεωργία και το πράσινο επιχειρείν

Τριάντα μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μαζί με τρεις εκπαιδευτικούς, συμμετείχαν σήμερα στο Innovation Camp που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΓΣ, με τίτλο «Τεχνολογία και Επιστήμη στην Aειφορική Διαχείριση των Γεωργικών Εισροών». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πράσινης επιχειρηματικότητας με θέμα τη διάβρωση του εδάφους, τη γεωργία ακριβείας και τις τεχνικές μέτρησης υδατοϊκανότητας των εδαφών.

Το Camp συνδιοργανώθηκε από το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος GREENT.

«Πρόκειται για ένα μεθοδικό πρόγραμμα πράσινης επιχειρηματικότητας μαζί με άλλους εταίρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εκπαιδευτικοί, με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, μπορούν να εφαρμόζουν τα σχέδια των μαθημάτων. Είμαστε η πρώτη χώρα που πραγματοποίησε το Innovation Camp και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για την εφαρμογή του με ένα ιδανικό σχολείο, όπως είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή»,  επισήμανε η Ελένη Χελιώτη, υπεύθυνη του ΣΕΝ/JA Greece και του προγράμματος GREENT στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Σλαβούδης, διευθυντής του ΕΠΑΛ της Σχολής, ανέφερε ότι «τέτοιου είδους προγράμματα δίνουν αρκετές επιλογές στα παιδιά ώστε να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες».

Η Γιώτα Χατζοπούλου, υπεύθυνη του Club Επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σημείωσε ότι «με το Ιnnovation Camp θέλουμε να συνδυάσουμε την επιχειρηματικότητα με το "πράσινο" και είμαστε στη διάθεση όλων των σχολείων για να δείξουμε αυτό που έγινε με την εφαρμογή των βιωματικών μαθημάτων».

Στο Innovation Camp συμμετείχαν 30 σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Αφού πρώτα τους έγινε η σχετική ενημέρωση, ακολούθησαν τα τρία στάδια των μαθημάτων μέσω της βιωματικής εμπειρίας.

Ο Απόστολος Βουρκούδης, τεχνολόγος Γεωπονίας - εκπαιδευτικός της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, περιέγραψε τη διαδικασία: «Η πρώτη δραστηριότητα αφορούσε τη μέτρηση της υδατοϊκανότητας διαφόρων εδαφικών μειγμάτων. Στη δεύτερη δραστηριότητα οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις τεχνικές διάβρωσης τους εδάφους, αλλά για την αποφυγή της ενώ στην τρίτη δραστηριότητα παρουσιάστηκε η εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν διάφορες παραμέτρους των παραπάνω θεμάτων και στη συνέχεια παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Οι μαθητές των δύο λυκείων έλαβαν μέρος στο Innovation Camp μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, όπου η «Εικονική Επιχείρηση» του σχολείου VITALIS απέσπασε το βραβείο «Καινοτόμο Προϊόν».

innovation 7 (840 x 1490) ino1 (840 x 473) ino2 (840 x 474) ino3 (840 x 473) ino4 (840 x 473)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση